Campioanele europene atacă JO! „Tricolorele” au plecat în Portugalia pentru biletele de Tokyo

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 17 ianuarie 2020, ora 11:49,
romania tenis de masa

Loturile de tenis de masă ale României vor da în această lună bătălia pentru prezența la Jocurile Olimpice din Japonia. 

Sportivii români vor concura în turneul de calificare din perioada 22-26 ianuarie, care va avea loc în Portugalia, la Gondomar. 30 de echipe la feminin și 34 la masculin vor lupta pentru cele nouă locuri care asigură participarea la Jocurile Olimpice. Campioane europene en-titre în proba pe echipe, româncele au toate motivele să fie optimiste.

„Credem în puterile noastre, suntem numărul unu în Europa, așa că sperăm să demonstrăm și acum. Este presiune, dar suntem încrezătoare. Suntem trei jucătoare experimentate, toată lumea ne știe de frică”, a spus Daniela Dodean Monteiro, înaintea plecării spre Portugalia.

„Trebuie să luăm aceste meciuri ca pe niște meciuri normale, fără să ne gândim că o înfrângere ne-ar opri din drumul spre Tokyo. Avem cinci zile la dispoziție acolo să ne acomodăm, așa că sunt foarte optimistă”, a completat-o Eliza Samara.

Înaintea competiției, loturile României se vor pregăti timp de cinci zile chiar în orașul unde are loc turneul de calificare.

„Ne pregătim de un an pentru această calificare. Sperăm să punem totul la punct, astfel încât să ne realizăm acest obiectiv. După ce obții un rezultat bun, toată lumea încearcă să te învingă și o mică neatenție poate da peste cap toate calculele hârtiei. În mod normal, suntem printre favoriți, dar nu e suficient” a comentat și  Viorel Filimon, antrenor al echipei naționale feminine de tenis de masă.

La masculin vom fi reprezentați de Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipoș și Cristian Pletea alături de antrenorul Andrei Filimon.

CITEȘTE ȘI –>> ”Țineți un ochi pe Halep!” O mare legendă din tenis pariază pe Simona la Australian Open

romaniatenis de masacalificări
gigi becali conflict

„E firesc să se întâmple așa!”. Explicația oferită de un antrenor român pentru sezonul ratat al roș-albaștrilor

hagi fuziune

Omul care a declinat propunerea de a face echipă cu Gică Hagi: „Vreau să merg pe drumul meu”