Campionii României strâng rândurile pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 13 aprilie 2020, ora 13:08,
campionii-strang-randurile
campionii-strang-randurile

Marii campioni ai României intră în lupta împotriva coronavirusului. Nume grele din sportul românesc, precum Camelia Potec, Mihai Leu sau Mihai Covaliu s-au alăturat unei campanii de strângere fonduri pentru susținerea cadrelor medicale de la Spitalul „Marie Curie”.

Fanii sunt invitați să ia parte la această campanie licitând online pentru obiectele puse la dispoziția organizatorilor de către campionii României. Banii strânși în urma acestor licitații vor fi donați.

În acest moment sunt 18 licitații active, dar sunt așteptați și alți sportivi să se alăture campaniei „Campionii strâng rândurile

Mihai Leu (campion mondial WBO la semimijlocie în 1997, dar și pilot de raliu, postură din care a devenit campion național în 2003 la bordul unui Hyundai Accent WRC, iar din 2010 este team-managerul Jack Daniels Rally Team, echipă ce concurează în Campionatul Național de Raliuri) a oferit spre licitare cămașa oficială, pe care a purtat-o în sezonul de raliuri din 2019, cu autograful său.

Mihai Covaliu (campion olimpic și mondial la scrimă și președinte la Comitetul Olimpic si Sportiv Român) a oferit o pereche de pantofi pentru scrimă, cu autograful lui Mihai Covaliu, și o sabieLaura Badea (scrimera specializată pe floretă, campioană olimpică, campioană mondială și de trei ori campioană europeană) a oferit, spre licitare, medalia de participare la Jocurile Olimpice de vară organizate la Barcelona în 1992! Această medalie este creația lui Xavier Corbero, fiind confecționată din cupru și prezintă emblema Jocurilor de la Barcelona. Are o greutate de 254 gr., un diametru de 70 mm. O astfel de medalie primesc toți sportivii care participă la o ediție a Jocurilor Olimpice. Pentru cunoscători, este un obiect de mare valoare! De aceea licitarea va începe de la suma de 150 de euro!

Citește și ♦ Miracol în Săptămâna Mare? Anunțul care îi poate liniști pe dinamoviști: “Oferta noastră rămâne open”

Alina Dumitru (unica campioană olimplică la judo a României și antrenor la CSA Steaua București) oferă tricoul campionilor li medalia de aur pe care Alina îl oferă câștigătorilor la Turneul Internațional de Judo Alina Dumitru

Eliza Samara (multiplă campioană europeană la tenis de masă, cea care este, la ora actuală, cea mai titrată practicantă a acestui sport din România) oferă prima medalie câștigată în viața de sportiv – medalia de aur la Campionatele Naționale de Tenis de Masă, la categoria 8-10 ani

Cristian Claudiu Damaschin (tânăr fotbalist de mare viitor, stabilit în străinătate de la vârsta de 8 luni, legitimat din 2015 la FC Weymouth, club unde, în fiecare an, a câștigat titlul „Jucātorul anului”, dar si titlul de „Cel mai tehnic jucātor”! Claudiu a fost invitat sā facă parte din echipa Dorset Uk selección (selecția având loc din toatā zona de sud a Angliei), el fiind, până în prezent, singurul strāin care a jucat în selecția englezilor! De anul trecut, de când Dan Nevil a deschis o academie – Champion Academy – unde sunt pregătiți cei mai buni copii din sudul Angliei, Claudiu a fost si el selectat! Până să ajungă în Marea Britanie, Claudiu a trăit în Spania, unde a și început să practice sportul rege. De-a lungul carierei sale a activat la Castilla Antusana, CF Mostoles, CF Mostoled, CF Atletico de Madrid și FC Mostoles URJC, cluburi unde a fost, mai mereu, golgheterul anului) a oferit cupa pe care el a primit-o în anul 2018 atunci când a câștigat titlul de jucătorul anului la FC Weymouth și tricoul pe care el l-a purtat când a activat la CF Atletico de Madrid.

Cosmin Gârleanu (unicul boxer român calificat la JO de la Tokyo) a oferit medalia obținută prin câștigarea Titlului Național de Seniori de anul acesta și un tricou și o pereche de mănuși din campania lui Mihai Leu – Spune nu drogurilor – semnate chiar de Mihai Leu.

Alina Vuc (nr. 1 în lume la lupte libere, vicecampioană mondială și calificată la JO de la Tokyo) a oferit echipamentul cu care ea a participat la JO de la Rio.

Bogdan Constantin Matei (senator și fost ministru al Tineretului și Sportului a răspuns imediat invitației echipei Născut pentru Sport) a oferit Cupa primită la Gala FRAS 2019 de la Timișoara, pe care domnia sa a primit-o de la marele campion mondial la raliuri Simone Tempestini.

Aurelia Drăghici (practicantă de oină de la vârsta de 7 ani. Până în prezent ea este multiplă campioană națională la oina în sală, pe plajă, dar şi pe iarbă, având peste 20 titluri naționale câștigate la juniori dar şi 10 titluri naționale la senioare) a oferit un echipament sportiv complet de oină, tradiționalul baston și mingea. Echipamentul poartă semnăturile tuturor participantelor la Cupa Reginei la Oină.

Irina Deleanu (campioană la gimnastică ritmică și președinte la Federatia Romana de Gimnastica Ritmică) a oferit o pereche de măciuci folosite de Denisa Mailat  la Campionatul Național

Alex Mihai Coman (cel mai bun junior român, multiplu campion național de tenis al României la toate categoriile de vârstă la care a participat si câștigător al mai multor turnee internaționale de nivel european si mondial, nr. 1 în clasamentul internațional european la categoria 14 ani si campion în Statele Unite în cadrul turneului mondial „Eddie Herr”, la numai 14 ani devenit cel mai tânăr jucător român din istorie convocat la lotul național de tenis pentru Cupa Davis, s-a implicat în campania Campionii strâng rândurile – cea mai mare campanie umanitară a sportului românesc) oferă două tricouri dragi. Trcoul cu care a câștigat Campionatele Naționale individuale de iarnă(2017) și tricoul cu care a câștigat Campionatul Național de Tenis de vară (2017)

Adina Mihaela Diaconu (campioană europeană de tineret la tenis de masă și multiplă campioană națională) participă cu un tricou al Naționalei de Tenis de Masă în care a jucat la Campionatu European din Italia și a reușit să câștige patru medalii de aur.

Ghiță Nicolae (a practicat de luptele libere între anii 1980-2006, deținător de 17 titluri de Campion Național şi participat la 4 ediții ale Jocurilor Olimpice (Barcelona 92, Atlanta 96 Sydney 2000 şi Atena 2004, deținător al titlului de vicecampion european la categoria 82 kg din anul 1997, dar și antrenor – de-al lungul carierei sale a antrenat Lotul Olimpic de lupte libere al României (2009-2012), Lotul Olimpic feminin al Germaniei (2013-2017) – şi, în prezent antrenează Lotul Olimpic de Lupte Libere al Elveției) a oferit echipamentul său de luptă de la Jocurile Olimpice Atena 2004, acesta fiind ultima competiție  internațională  la care domnia sa a participat.

Doru Soter (președintele Federației Atletismul Românesc, dar și fiul Iolandei Balaș Soter) a oferit spre licitare o carte despre Iolanda Balaș Soter și o insignă foarte valoroasă, ce datează din 1980, de la Jocurile Olimpice de Vară de la Moscova. Designul insignei este oferit de Casa Bertoni din Milano. Această insignă au primit-o doar marile personalități de la JO de la Moscova.

Citește și ♦ Florinel Coman s-a înțeles cu noua echipă! Ce preț i-a stabilit Gigi Becali

Norris Mageanu (președintele de la Federația Română de Automobilism Sportiv, pilot și copilot în campionatele naționale de automobilism sportiv încă din 2003 și organizator de numeroase evenimente sportive majore, dintre care cel mai important a fost Raliul Argeșului 2010) a oferit tricoul oficial al Raliului Argeșului 2010, tricoul ce poartă, pe el, semnăturile unor mari nume ca Mihai Leu, Titi Aur sau Vali Porcisteanu.

Gabriel Toncean (președinte Federația Română de Culturism) oferă trofeul oficial al Cupei mondiale de Culturism organizate în 2019 la Cluj

 

Marinela Mladin (președinte al Federației Ecvestre Române) scoate la licitație un tricoul purtat de echipa Națională la Campionatele Mondiale, Europene și Balcanice. Cumpărătorul va primi și un curs de inițiere în sportul ecvestru.

Campania Campionii strâng rândurile va dura până în luna iunie, cu posibilitate de prelungire, dacă situația o va impune.

Citește și ♦ Destin tragic! Un fotbalist a fost împușcat mortal după ce asasinii l-au confundat

Campionii strâng rândurilecoronavirus