Casper Ruud s-a calificat în sferturi la Roland Garros, unde-l va întâlni pe Novak Djokovic! L-a învins pe sârb în acest an, la Monte Carlo

Articol de Gabriel Ion - Publicat marți, 04 iunie 2024, ora 00:06,
Casprr Ruud
Casprr Ruud

Jucătorul norvegian de tenis Casper Ruud (7 ATP, cs 7) l-a eliminat în optimi la Roland Garros pe americanul Taylor Fritz (12 ATP, cs 12).

Meciul dintre Ruud și Djokovic va fi reeditarea finalei de anul trecut de la Roland Garros

Nordicul s-a impus în patru seturi, cu 7-6 (6), 3-6, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat 3 ore și 28 de minute. În primul set, Fritz a avut 5-1 în tie-break, dar până la finalul „prelungirilor” a reușit să câștige un singur punct, față de cele șapte ale adversarului.

Următorul adversar al lui Ruud este liderul clasamentului mondia, sârbul Novak Djokovic (cs 1), care a trecut după un nou meci maraton de argentinianul Francisco Cerundolo (23 ATP, cs 23), în 4 ore și 37 de minute.

Va fi o reeditare a finalei din 2023 de la Roland garros, câștigată de Nole cu 7-6 (1), 6-3, 7-5. Ultima victorie în meciurile directe aparține, însă, lui Ruud, cu 6-4, 1-6, 6-4, anul acesta, pe 13 aprilie, în semifinale la Monte Carlo.

„Joc peste câteva zile în sferturile de finală împotriva lui Novak. Nu am nimic de pierdut. O sa incerc să mă bucur de alt meci împotriva lui. Este întotdeauna greu. Indiferent unde îl ai adversar, este una dintre cele mai grele provocări din sportul nostru. Voi face tot posibilul să mă revanșez după finala de anul trecut”, a spus norvegianul.