Caz unic în sportul de la cel mai înalt nivel! Un jucător a fost suspendat după ce a prezentat un certificat de vaccinare fals

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 19 octombrie 2021, ora 10:19,

Atacantul echipei de hochei a celor de la San Jose Sharks, Evander Kane, a fost suspendat, luni, pentru 21 de jocuri de către NHL pentru o „încălcare stabilită” a protocolului NHL / NHLPA COVID-19!

Sportivul nu va avea dreptul de a juca până pe data de 30 noiembrie. Evander Kane este primul jucător din lume depistat cu un certificat de vaccinare fals, iar urmările vor fi unele pe măsură. Kane va avea de suferit și pe plan financiar, asta după ce forul național îi va opri nu mai puțin de 1,7 milioane euro din salariu. El are contract pe o perioadă de 7 ani, în care câștigă aproximativ 7 milioane de euro anual.

Sursa foto- Profimedia

Evander Kane ar fi făcut acest lucru deoarece jucătorii vaccinați au mult mai puține restricții decât jucătorii nevaccinați, inclusiv capacitatea de a juca meciuri în Canada fără o carantină obligatorie.

Aș dori să-mi cer scuze colegilor mei, celor din clubul San Jose Sharks și tuturor fanilor Sharks pentru încălcarea protocoalelor NHL COVID. Am făcut o greșeală, una din care sincer regret și îmi asum responsabilitatea. În timpul suspendării mele, voi continua să particip la consiliere pentru a mă ajuta să iau decizii mai bune în viitor. Când suspendarea mea se va termina, intenționez să mă întorc la gheață cu efort mare, hotărâre și dragoste pentru jocul de hochei. „a spus Kane într-o declarație publicată de NHLPA.

Citește și VIDEO | O LEGENDĂ A SPORTULUI A MURIT ÎNTR-UN GRAV ACCIDENT DE MAȘINĂ! AVEA DOAR 25 DE ANI

Evander KaneCovid-19susendareNHLvaccin