Ce a ales Corvinul Hunedoara între Europa League și dreptul de promovare în Superliga

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 30 mai 2024, ora 13:03,
Florin Maxim o antrenează pe CS Hunedoara din vara anului trecut
Florin Maxim o antrenează pe CS Hunedoara din vara anului trecut

Florin Maxim, antrenorul Corvinului, a declarat că echipa lui a ales participarea în preliminariile Europa League în locul dreptului de promovare în Superliga.

Hunedorenii au primit licența din partea UEFA pe actuala formă de organizare, de club de drept public, ceea ce ridică o problemă: noua entitate plănuită, una de drept privat, care să poată promova în prima ligă, va avea un alt certificat de identitate sportivă (CIS) și ar avea nevoie să obțină o altă licență UEFA.

Corvinul ar putea obține dreptul de promovare doar printr-o dispensă FRF. Oficialii Federației ar putea să le acorde hunedorenilor dreptul de promovare după eliminarea din cupele europene. Corvinul începe traseul în turul 1 din Europa League.

„E despre jucători, până la urmă. Nu le puteai lua visul de a juca în Europa. Până la urmă, îți măsori forțele cu echipe din alte țări.

Dacă alegeam CIS-ul nou, atunci aveam drept de promovare în SuperLiga, dar nu ne garanta nimeni că la finalul sezonului viitor vom face pasul. Pe când în Europa meciurile sunt garantate. Până la urmă, noi am crezut în visul nostru”, a declarat Florin Maxim, potrivit digisport.ro.

Europa Leaguecorvinul hunedoarasuperligaflorin maxim