Ce a spus Edi Iordănescu după ce nu i-a convocat la națională pe Andrei Ivan și Ianis Hagi: ”Nu se va mai intra atât de ușor!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat vineri, 24 martie 2023, ora 19:49,
Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a oferit mai multe declarații înainte de partida cu Andora.

Selecționerul nu i-a chemat la națională pe Andrei Ivan și Ianis Hagi, iar acest lucru a cauzat un val de nemulțumiri.

Iordănescu a avut de transmis un mesaj clar și a tras un semnal de alarmă.

”Nu pot comenta despre jucători care nu sunt aici nu noi, cu tot respectul. Oricine are ușa deschisă. Focusul meu este pentru joc, am avut o poziție destul de clară.

Ar fi lipsă de respect pentru fotbaliștii mei ca eu să vorbesc despre alți jucători care nu sunt aici. Ce pot să promit e că, după această acțiune, vom analiza jocurile și mă voi apleca mai mult pe ce s-a discutat și, dacă voi simți nevoia de clarificări suplimentare, le voi face.

Mi se pare că avem calitatea, între ghilimele, să creăm foarte multă presiune artificială, care nu face bine.

Decizia este a mea, pentru că responsabilitatea este a mea. Restul pot face aprecieri, dar eu hotărăsc.

Ne dorim să construim un nucleu, campania e scurtă, nu putem face multe modificări. Riscăm să lăsăm un talent pe afară, e posibil, dar îmi asum. Dacă cineva are realizări, îl observăm. Ușa e deschisă, dar nu se va mai intra atât de ușor.

Dacă ar fi să adaug ceva, ar fi faptul că mi-am asumat decizii cu care nu am fost confortabil. Am luat măsuri cu care nu sunt confortabil și nu mi-au plăcut, dar le-am luat pentru că era necesar. Cine a înțeles, e aici în continuare. Cine nu, problema lui”, a spus Edi Iordănescu.

 

 

ianis hagiedi iordanescuandrei ivan