Ce așteptări are Ede Molnar în perspectiva participării la JO de la PAris

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 14 iunie 2024, ora 17:17,
Ede Molnar
Ede Molnar

Ede Karoly Molnar va reprezenta România la Jocurile Olimpice 2024 în cursa de crosss-country olimpic (XCO) la mountain bike.

Ede Molnar vrea să se bucure de şansa de a participa la JO

El a declarat că se bucură de şansa de a merge la Paris şi va încerca să fructifice în viitor experienţa câştigată acolo.

Molnar, de la CS Dinamo-Bikexpert-Superbet, este un specialist al probei de mountain bike la cross-country eliminator (XCE), în care a devenit campion european anul trecut.

În acest an, în care participă pentru prima oară la toate cursele din calendarul Cupei Mondiale, Molnar a câştigat prima cursă de la Paris şi ocupă locul patru în clasamentul mondial după primele cinci etape.

Ardeleanul a fost inclus în lotul olimpic al României, după ce fostul campion european Vlad Dascălu a fost suspendat de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

„Eu ştiam dinainte ce se întâmplă, dar speram că nu se va ajunge aici, ca Vlad Dascălu să fie suspendat. Dar iată că s-a întâmplat şi mă bucur că reprezint ţara la Jocurile Olimpice de la Paris. Dar sunt şi destul de dezamăgit pentru Vlad.

Ştim că el trece printr-o perioadă mai grea, dar sperăm că îşi va reveni. Nu cred că se pune problema dacă trebuie să-mi împart pregătirea între XCE şi XCO.

Problema este dacă merită sau nu merită, iar Jocurile Olimpice sunt ceva unic într-o viaţă şi se merită să schimbi şi să te sacrifici. Nu se poate vorbi de perfecţionare în acest timp scurt, pentru că trenul e deja plecat.

Eu tot ce pot să fac acum pentru Olimpiadă este să mă bucur de şansa mea, care este jumătate cadou de la Vlad, să mă simt bine, să trăiesc această experienţă şi să folosesc cât mai mult din ea în viitor.

Nu mi-am propus niciun obiectiv la Olimpiadă. Nu vreau, pentru că dacă îmi propun ceva, apoi vin oameni care gândesc prea mult şi o să pună presiune pe mine. Vlad a terminat pe un senzaţional loc şapte la Tokyo, iar eu promit că nu o să termin mai bine ca el.

Vreau să mă bucur de şansa mea de a merge la Jocuri şi să folosesc cât mai mult din şansa asta. Eu sunt pe disciplina mea, Vlad e pe disciplina lui, unde este mult mai puternic decât mine, decât oricine dintre noi.

Eu am primit calificarea de la Vlad, vreau să respect asta şi să mă bucur de această şansă”, a spus Molnar, pentru AGERPRES.