Ce facilități au tricolorii în cantonamentul din Germania

Articol de Mihai Popescu - Publicat sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 18:31,
Suporteri România
Suporteri România

Echipa Națională de Fotbal a României a implementat un sistem inovator pentru prevenție și refacere în cadrul cantonamentului din Wurzburg, Germania.

Două aparate de vacuum intermitent, montate în hotelul echipei, sunt utilizate alternativ de jucători, după ce au fost deja testate și la cantonamentul de la Mogoșoaia, înainte de plecarea în Germania.

Aparatele funcționează pe baza principiului aplicării presiunii negative urmată de presiune pozitivă, creând astfel un ciclu de vasoconstricție și vasodilatație. Acest proces aduce beneficii semnificative asupra sistemului cardiovascular și contribuie la revascularizarea țesuturilor afectate, facilitând refacerea acestora.

“Terapia cu vacuum poate fi folosită pentru prevenție, pentru pregătirea de efort, dar și pentru refacere, după un efort ridicat. Toate echipele de top folosesc acest sistem, inclusiv Bayern, Real Madrid, Barcelona și Liverpool, precum și fotbaliști importanți. Unul dintre aceștia este Cristiano Ronaldo, care are și un program personalizat creat pentru el”, a declarat Claudiu Stamatescu, medicul Echipei Naționale de Fotbal a României.

Această tehnologie avansată este menită să reducă riscul accidentărilor, demonstrând capacitatea echipei naționale de a adopta și utiliza cele mai moderne metode în pregătirea sportivă. Utilizarea aparatelor de vacuum intermitent subliniază dedicarea Federației Române de Fotbal pentru a asigura cele mai bune condiții de antrenament și recuperare pentru jucătorii tricolori.

germaniaromania