Ce meci important de fotbal este considerat „super-propagator” de Covid-19

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 21 august 2021, ora 17:42,
CORONAVIRUS
CORONAVIRUS

Finala Campionatului European de fotbal, desfășurată pe 11 iulie între Anglia și Italia pe stadionul Wembley este cauza unui număr mare de infectări cu noul coronavirus.

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England, PHE) a anunțat că 2.295 de oameni este posibil să fi fost contaminaţi şi alţi 3.404 să fi contractat infecţia la meciul din 11 iulie, potrivit news.ro.

Finala Euro a fost un eveniment super-propagator”, a scris ziarul Times.

La ultimul act de pe Wembley au asistat 67.000 de oameni. Aceasta a fost prima finală a Angliei într-o competiție de o asemenea importanță, de la finala CM 1966.

Euro 2020 a fost o ocazie unică şi este puţin probabil să vedem un impact similar privind cazurile de Covid-19 la evenimente viitoare”, a declarat Jenifer Smith, director medical adjunct la PHE, într-un comunicat. „Totuşi, datele arată cât de uşor virusul se poate răspândi când există contact apropiat şi acesta ar trebui să fie un avertisment pentru noi, toţi, pe măsură ce încercăm şi revenim încă o dată la o normalitate prudentă”.

sursa: Profi Media Images

În schimb, Marele Premiu de la Silverstone, disputat în luna iulie, a atras, pe parcursul a trei zile, 350.000 de participanţi și au fost 585 de cazuri confirmate de NHS Test and Trace.

Dintre aceste cazuri, 343 de persoane erau deja posibil infecţioase în perioada evenimentului şi restul este posibil să fi contractat boala atunci.

De asemenea, la finalul turneului de tenis de la Wimbledon, cu un public de aproximativ 300.000 de oameni în două săptămâni, au fost înregistrate 881 de cazuri.

Citește și MOMENTE DE GROAZĂ LA IAȘI! UN JUCĂTOR S-A PRĂBUȘIT PE TEREN DUPĂ UN CONTACT CU UN ADVERSAR

realitateaangliaeuro 2020coronaviruswembley