Ce salariu a cerut Mbappe de la Real Madrid

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 30 ianuarie 2024, ora 12:09,
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

Starul francez Kylian Mbappe, aflat în ultimele luni de contract cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, solicită un salariu brut de 100 de milioane de euro pentru a semna cu Real Madrid, anunţă mass-media spaniolă.

Ziarul El Mundo Deportivo precizează că negocierile „clanului” Mbappe sunt conduse de mama fotbalistului, Fayza Lamari, o negociatoare „dură”, care încearcă să obţină cele mai bune cifre pentru fiul ei.

Suma de 100 de milioane de euro brut, respectiv 50 de milioane net, reprezintă mai mult decât dublu faţă de cel mai mare salariu din actualul lot al lui Real Madrid, pe care îl primesc jucători precum Luka Modric, Toni Kroos sau David Alaba, care încasează aproximativ 20 de milioane de euro net pe sezon.

În plus, anturajul lui Mbappe solicită şi o primă de semnătură în valoare de 175 de milioane de euro, care va merge integral la familia fotbalistului francez, fără ca PSG să primească vreo parte din această sumă, adaugă sursa citată.

El Mundo Deportivo susţine că Real Madrid „nu are de gând să accepte” aceste sume avansate de partea franceză şi speră că, odată cu trecerea timpului şi apropierea datei de 30 iunie, la care Mbappe îşi va încheia contractul, căpitanul selecţionatei Franţei îşi va mai reduce pretenţiile.

Cotidianul madrilen AS, care citează „surse de încredere apropiate de PSG”, scrie la rândul său că Mbappe s-a angajat să comunice actualului său club în cel mai scurt timp, cel mult o săptămână sau două, decizia sa finală în privinţa viitorului său. Responsabilii lui PSG consideră că este un semn bun faptul că Mbappe îşi acordă timp pentru a lua în considerare cele două opţiuni pe care le are pe masă: să continue la Paris Saint-Germain sau să semneze cu Real Madrid.

Spre deosebire de ceea ce s-a publicat până acum, PSG nu i-a făcut lui Mbappe nicio ofertă de reînnoire a contractului, ci pur şi simplu i-a cerut să spună mai întâi dacă vrea să continue să facă parte din proiectul clubului parizian sau nu, înainte de a demara efectiv negocierile cu jucătorul, mai scrie AS.

real madridKylian Mbappeparis saint germain