Ce spune Mihai Rotaru despre datoriile Universității Craiova

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 22 martie 2023, ora 15:05,
Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Potrivit rapoartelor fiscale pe 2022, Universitatea Craiova a înregistrat o pierdere de peste 5 milioane de euro. Mihai Rotaru, principalul finanțator al echipei, spune că există câteva cauze pentru deficitul financiar.

„Universitatea Craiova nu era pe pierdere dacă nu am fi luat hotărârea să nu vindem niciun jucător în vara anului trecut. Am avut oferte clare!

Pentru Andrei Ivan a existat o ofertă de 3,1 milioane de euro, pentru Ștefan Baiaram o ofertă de 4,5 milioane de euro, iar pentru Markovici de 3,8 milioane de euro.

Plus alte discuții, care ar fi depășit suma de 12 milioane de euro. Dar am decis să nu vindem jucători pentru că asta a fost politica clubului nostru, influențată și de parcursul în Europa. (…)

Dacă vindeam acești jucători pierderea de cinci milioane de euro nu mai exista și practic eram și pe un plus de 7 milioane de euro! Mai mult, dacă vă uitați în comparația celor două cluburi, Universitatea stă mult mai bine la toate capitolele, mai puțin la cel de vânzarea jucătorilor. Eu consider că jucătorii Universității Craiova sunt mult mai valoroși decât sumele pe care le-am primit pentru ei”, a declarat Rotaru.

Finanțatorul Universității Craiova a mai spus că e singurul club care a dat cei mai mulți bani pe transferuri în această iarnă.

„Am plătit 1,2 milioane de euro pentru aducerea de jucători. Am plătit cât toată Liga 1 la un loc!”, a mai adăugat Rotaru, potrivit gsp.ro.

mihai rotaruandrei ivanuniversitatea craiova