Ce spune Mircea Lucescu după calificarea României: ”Îl felicit pe Edi Iordănescu!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 20 noiembrie 2023, ora 22:11,
România
România

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria.

În clasament, România este pe primul loc al grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final.

După calificarea, Mircea Lucescu a oferit mai multe declarații.

„E o calificare importantă, fotbalul s-a nivelat, pentru că foarte multe țări mici au investit, au jucători dispuși la performanță și, sigur, echipele mari rămân echipele mari. Lupta pentru a ajunge la un turneu final devine din ce în ce mai grea. Cu atât mai mult, merită felicitări. Sper ca această calificare să ducă la apariția unui nucleu de jucători.

Felicit Federația și îl felicit pe Edi Iordănescu, e tânăr și poate duce munca mai departe. El a creat un nucleu de jucători, nu se poate face performanță dacă schimbi mereu jucătorii. A fost mai inspirat decât Yakin, care a schimbat mereu cei mai buni jucători și Elveția a pierdut puncte importante pe final de partidă.

Din grupa asta, era obligatorie calificarea. Dacă nu ar fi reușit calificarea, cariera lui la nivelul ăsta s-ar fi oprit. Nu e ușor să duci o astfel de echipă la calificare, cu presiunea care a existat. A fost o presiune creată de ei, pentru că și-au dat seama că era obligatorie calificarea”, a spus Mircea Lucescu, potrivit DigiSport.

euromircea lucescuromania