Cei de la FC Hermannstadt își văd lungul nasului: „Nu suntem pregătiţi să jucăm în cupele europene”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 16 februarie 2024, ora 17:28,
FC Hermannstadt
FC Hermannstadt

Echipa FC Hermannstad joacă diseară, în deplasare, împotriva Rapidului, în etapa a 26-a a Superligii.

Nu suntem pregătiţi să jucăm în cupele europene”, recunoaște Daniel Coman, președintele lui FC Hermannstadt

Formația antrenată de Marius Măldărășanu se află pe locul 6, cu 34p, și țintește un loc de play-off, chiar dacă nu poate juca în cupele europene, fiind în insolvență.

Avem discuţii frecvente despre ieşirea din insolvenţă şi vă spun cât mai serios că, dacă patronii ar vrea mâine să iasă, am ieşi. Nu e niciun impediment din punct de vedere financiar. Am vrut să stabilizăm clubul din punct de vedere financiar şi sportiv.

În momentul de faţă, nu cred că suntem pregătiţi să jucăm în cupele europene. Şi atunci, nu e mai bine să mai aşteptăm un an de zile? Cred că e cea mai bună reţetă pentru un club: să stabilizeze clubul din toate punctele de vedere şi apoi să faci următorul pas.

Am muncit pe teren. Jucătorii şi antrenorii au lucrat zi de zi. De ce să nu joci în play-off? Dacă ajungi în play-off, tu ca jucător te gândeşti să joci cât mai bine, chit că pleci de la Sibiu.

Una e să pleci din play-out şi alta e să pleci de la locul 3. Valoarea jucătorilor creşte, valoarea clubului creşte. Sponsorii vor fi altfel”, a declarat Coman, la Orange Sport.

FC Hermannstadt a promovat în Superligă în vara lui 2022, iar în sezonul trecut a terminat pe locul 6 din play-out.

Daniel Coman