Charles Leclerc pleacă primul în MP de Formula 1 de la Monaco! Prestație dezamăgitoare a lui Lewis Hamilton

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 28 mai 2022, ora 21:25,
Charles Leclerc
Charles Leclerc

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) va lua startul din pole-position în Marele Premiu al Principatului Monaco. El va fi urmat de colegul lui Carlos Sainz și de Sergio perez. Lewis Hamilton a avut al optulea timp în calificări.

Charles Leclerc a fost cel mai rapid în calificările pentru MP de Formula 1 de la Monaco

În ultima sesiune de calificări, pilotul de la Ferrari a încheiat turul de la Monte-Carlo cu 1:11,376, cu 0,225 secunde mai rapid decât coechipierul său Carlos Sainz.

Se pe linia a doua a grilei de start vor pleca piloții de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez și olandezul Max Verstappen, campionul mondial en-titre.

Celelalte locuri ale gripei de start, până la 10, vor fi ocupate de Lando Norris (McLaren), George Russell (Mercedes), Fernando Alonso (Alpine), Lewis Hamilton (Mercedes) Sebastien Vettel (Aston Martin) şi Esteban Ocon (Alpine).

Incident în ultimele secunde ale calificărilor pentru MP de Formula 1 de la Monaco

Sergio Perez a pierdut controlul monopostului și a intrat în parapet, chiar înainte de intrarea în tunel. În spatele lui era Sainz, care nu a mai putut să evite monopostul mexicanului și s-a izbit în el.

Ca urmare, sesiunea de calificări s-a încheiat cu un steag roșu. Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco va avea loc duminică, de la ora 16:00. Lider în ierarhia generală e Verstappen (110 p), urmat de Leclerc (104 p) și Perez (85 p), iar Hamilton este pe locul 6 cu 46 p.

La constructori conduce Red Bull (195 p), podiumul fiind completat de Ferrari (160 p) și Mercedes (120 p).

lewis hamiltoncharles leclercmonacocarlos sainzmax verstappenmonte carlosergio perez