Ciprian Marica, impresionat de Edi Iordănescu: ”A demonstrat că e selecționer!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 21 noiembrie 2023, ora 14:03,
Ciprian Marica
Ciprian Marica

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria.

În clasament, România este pe primul loc al grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final.

Recent, Ciprian Marica l-a lăudat pe Edi Iordănescu pentru calificare.

”A demonstrat că e selecționer și a avut curaj și tot ceea ce îi trebuie unui selecționer ca să ia decizia așa cum o simte el, fără să fie influențat de presă sau de presiunile care sunt pe un jucător sau altul. Mă refer aici la decizia de a-l băga pe Pușcaș titular, s-a dovedit a fi cea mai bună decizie.

Pușcaș a făcut poate cel mai bun meci al său la echipa națională, a și reușit să marcheze, în ciuda faptului că avea o presiune, la echipa de club evolua destul de rar și puțin. Cred că dacă întrebai pe oricine în România dacă l-ar fi băgat pe Pușcaș titular, ar fi zis ”nu”.

El a fost singurul care l-a simțit la antrenamente, a crezut în el și din punctul ăsta de vedere trebuie să-l felicit. Sper să fie la fel de inspirat, să aibă continuitate la echipa națională și să vină cu un turneu european bun, reușit”, a spus Ciprian Marica, pentru PRO TV.

ciprian maricaedi iordanescu