SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Colosal! Fenomenul David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 25 noiembrie 2021, ora 23:11,
David Popovici
David Popovici

Anul extraordinar al înotătorului David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a fost încununat așa cum se cuvine.

Acesta a câștigat Premiul Piotr Nurowski, acordat celui mai bun tânăr sportiv din Europa, după performanțele uriașe și multiplele medalii obținute și recorduri stabilite de-a lungul anului.

Fenomenul de 17 ani a câștigat o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt și a obținut un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de 100 de metri liber.

Anunțul a fost făcut de COSR, care a informat faptul că, pe lângă trofeu, David Popovici va primi și o bursă de formare în valoare de 15.000 de euro.

David Popovici, sursa foto: frnpm/Facebook

„Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asăciației Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

CITEȘTE ȘI –>> PRIMELE FELICITĂRI PRIMITE DE DAVID POPOVICI DUPĂ CE A DEVENIT CAMPION EUROPEAN!

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Toti au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat”, a anunțat COSR, pe platformele online.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | DAVID POPOVICI POATE CÂȘTIGA UN TITLU URIAȘ: „SUNT MÂNDRU CĂ UN ROMÂN ESTE APRECIAT”

EuropaRealiatateainotdavid popovicitrofeucel mai bun sportiv