Concluzia lui Giovanni Costantino după 6 săptămâni la FCU 1948 Craiova: „Situație destul de complicată”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 02 decembrie 2023, ora 18:52,
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino

Italianul Giovanni Costantino este din 17 octombrie antrenorul celor de la FCU 1948 Craiova și a tras primele concluzii, pentru presa italiană.

Am ajuns într-o situație destul de complicată”, a spus Giovanni Costantino, despre momentul în care a ajuns la FCU 1948 Craiova

Pe hârtioe, lucrurile stau mai rău cu el pe banca tehnică. După etapa a 12-a, formația din Bănie era pe locul 10, iar acum se găsește pe 13, care duce la barajul pentru rămânerea în Superligă.

Fotbalul este întotdeauna fotbal, în fiecare colț al lumii. Și îmi place. Am ajuns într-o situație destul de complicată.

Echipa a fost în mare dificultate, mai ales din punct de vedere defensiv. Există calitate, dar au primit prea multe goluri, de fapt au avut cea mai proastă apărare.

Acum am găsit un anumit echilibru. Cred că fiecare antrenor trebuie să se adapteze la materialul uman pe care îl are la dispoziție.

Încet-încet, încercând să-și pună în practică propriile idei. Este important să faci asta mai ales când preiei conducerea în plin sezon, așa cum mi s-a întâmplat în Cipru și aici în România”, a spus el.

Trebuie să căutăm un compromis între tradiția noastră și ceea ce găsești”, susține Giovanni Costantino

Costantino recunoaște că lucrurile care funcționează în Italia nu pot fi aplicate la fel în altă țară. „Îmi place acest fotbal aici, îl consider și cel mai util mod pentru a obține victoria. Ne construim propria identitate. O recomand tuturor, dar nu este pentru toată lumea, poate.

Este o experiență care te îmbogățește, te antrenează: te trezești gestionând situații dificile într-un mod exponențial.

Lucrezi în contexte diferite: nu trebuie să fii doar antrenor de teren, ci unul de 360 de grade, adaptându-te uneori la mentalități și moduri de lucru diferite, limba, totul.

Trebuie să căutăm un compromis între tradiția noastră și ceea ce găsești: ceea ce funcționează în Italia nu funcționează neapărat în străinătate. Adaptați ideile la contextul în care vă aflați.

În fiecare loc, fotbalul are propria demnitate, propriul său context. Apoi sunt echipe care concurează în competiții europene și se trezesc să meargă pe stadioane italiene pentru meciuri fascinante”, a mai spus el, potrivit sportitalia.com.

Giovanni Costantino