Constantin Grameni și-a trasat obiectivul: „Îmi doresc să debutez cât mai repede posibil la naţională”

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 17:14,
Constantin Grameni
Constantin Grameni

Jucătorul Constantin Grameni a fost convocat în premieră la lotul României, pentru partidele amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein.

Grameni va da totul pentru echipa națională

Mijlocașul Farului îşi doreşte să debuteze cât mai curând la selecţionata României. „Să ajungi la naţională cred că e visul oricărui copil când se apucă de fotbal. E un lucru care nu mă aşteptam să vină atât de repede, dar asta mă motivează să dau totul, să muncesc mai mult.

Este o confirmare a faptului că munca dă roade. Nici nu conştientizam ce s-a întâmplat atunci când am fost anunţat. Sunt fericit că s-a întâmplat aşa. Eu îmi doresc să debutez la echipa naţională cât mai repede posibil şi voi da totul”, a afirmat Grameni într-un interviu pentru pagina de YouTube a FRF.

El a spus că a avut deja o primă discuţie cu selecţionerul Edward Iordănescu, cel care i-a transmis că singur şi-a câştigat locul la naţională prin jocul prestat la echipa de club.

„Am avut o discuţie cu selecţionerul deja, iar colegii sper să mă primească bine, pentru că pe majoritatea îi cunosc. Sunt mulţi care au terminat junioratul la Academia Hagi, ne cunoaştem de acolo. Nu cred că va fi niciun fel de problemă de adaptare.

Selecţionerul mi-a spus că eu singur mi-am câştigat locul la echipa naţională, că ne sprijină, că ne va ajuta cu tot ceea ce poate pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră.

Acest lucru ne responsabilizează în primul rând şi ne motivează să dăm totul pe teren, să ajungem la un nivel cât mai înalt”, a completat mijlocaşul.

La CE; România este în Grupa E, cu Ucraina, Belgia şi Slovacia

Grameni speră să nu dezamăgească la lotul naţional şi să fructifice oportunitatea pe care o are.

„Cea mai fericită zi din viaţa mea a fost anul trecut când am câştigat titlul cu Farul Constanţa şi apoi când am fost selecţionat la echipa naţională.

Mai ales că vine în preajma unui Campionat European. E ceva măreţ şi era ceva nesperat. Şi e o oportunitate foarte mare, sper să mă ridic la nivelul acestei şanse”, a mai transmis el.

Naţională României întâlneşte Bulgaria şi Liechtenstein, în 4 (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitală, în ultimele partide test înaintea participării la EURO 2024.

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia.