Continuă calvarul lui Christoph Daum: „Am avut deja 22 de şedinţe de chimioterapie”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 16 noiembrie 2023, ora 23:39,
Christoph Daum
Christoph Daum

Fost selecţioner al naționalei de fotbal a României, Christoph Daum a fost diagnosticat acum un cu cancer pulmonar.

Am avut deja 22 de şedinţe de chimioterapie”, a anunțat Christoph Daum, la un an după ce a fost depistat cu cancer pulmonar

Tehnicianul german a pregătit prima reprezentativă a țării noastre între iulie 2016 şi septembrie 2017 pentru 10 meciuri. Bilanţul a fost de 3 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri.

În luna octombrie a anului trecut a fost diagnostica cu cancer pulmonar, dar, din fericire, lucrurile merg bine. „Având în vedere toate circumstanţele şi terapiile, sunt destul de bine.

Am avut deja 22 de şedinţe de chimioterapie, uneori cu efecte secundare mai mult sau mai puţin intense. Per total, totul merge destul de bine.

Pe lângă această ofensivă oncologică, încerc să-mi fac partea mea şi mi-am schimbat dieta. Meditez, încerc tehnici de respiraţie complet diferite şi alerg foarte des. Am nevoie de fitness. Dar, observ că uneori corpul meu îmi semnalează că am fost deconectat.

Sunt ca milioane de alţi oameni cu cancer. Când auziţi diagnosticul, iniţial sună ca o sentinţă la moarte. Dar apoi te aperi de asta. Şi exact asta fac acum.

Cel mai mare cadou al meu dintre toate a fost să-mi petrec cea de-a 70-a aniversare alături de familia mea”, a spus Christoph Daum, într-un interviu pentru presa germană.

Christoph Daum are în palmares 9 trofee ca antrenor, dintre care 4 titluri de campion

Tehnicianul a pregătit, de-a lungul timpului, FC Köln (de două ori), VfB Stuttgart, Beşiktaş (de două ori), Bayer Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahçe (de două ori), Eintracht Frankfurt, Club Brugge, Bursaspor și naționala României.

Are patru titluri de campion, unul în Germania cu Stuttgart (1992) şi trei în Turcia, cu Besiktas (1995) şi Fenerbahce (2004 şi 2005).

A mai câștigat Supercupa Germaniei (1992), Cupa Turciei (în 1994 cu Beșiktaș), Supercupa Turciei (în 1994 și 2009, cu Fenerbahce) și Cupa Austriei (2003).

christoph daum