Cornel Dinu face plecăciuni în fața lui Mircea Lucescu: „A fost mângâiat de har, ambiție, seriozitate și șansă”

Antrenorul român Mircea Lucescu și-a anunțat demisia de la echipa ucraineană Dinamo Kiev și, totodată, retragerea din activitate.
„Mircea Lucescu reprezintă modelul de reușită din fotbalul mondial”, recunoaște Cornel Dinu
Formația din capitala Ucrainei a fost învinsă de rivala Șahtior, cu 0-1, pe teren propriu, în etapa a 13-a a campionatului.
A ajuns la 4 partide fără victorie în campionat și se află pe locul 7 în campionat, cu 16p, la 10 de liderul Kryvbas, care are și două meciuri în plus.
Cornel Dinu a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostul lui coleg de la Dinamo și naționala României.
„Mircea Lucescu reprezintă modelul de reușită nu numai din fotbalul nostru, dar și din fotbalul mondial. Provenit dintr-o familie foarte amărâtă, a trecut prin mari greutăți când fost copil, a luptat, a muncit ca să le învingă și asta merită o mare apreciere.
Mircea este un produs al muncii sale, un autodidact desăvârșit, s-a format ca un om citit, unul dintre puținii fotbaliști de valoare care a fost totodată unul dintre cei mai buni studenți ai Academiei de Științe Economice.
Iar ca fotbalist a fost un luptător, un jucător inteligent și foarte muncitor, a reușit să se impună, a creat jucătorul de atac de pe toată suprafața terenului, a jucat mai mult extremă dreapta, l-a băgat Traian Ionescu în locul lui Pârcălab, dar putea juca pe tot frontul de atac, așa cum a jucat și pe vremea lui Angelo Niculescu”, a spus Dinu.
Mircea Lucescu „a fost mângâiat de har, ambiție, seriozitate și șansă”, este convins Cornel Dinu
Mircea Lucescu avea contract cu Dinamo Kiev până la finalul sezonului actual. S-a apucat de antrenorat în 1979, când încă era jucător la Corvinul.
De atunci, a pregătit 11 echipe, plus naționala Turciei, câștigând 35 de trofee. Cele mai importante sunt Supercupa Europei cu Galatasaray în 2000 și Cupa UEFA cu Șahtior în sezonul 2008/2009.
„Plecat de la echipa sufletelor noastre, Dinamo, în 1977, a creat o noutate în fotbalul românesc, antrenorul-jucător, la Corvinul Hunedoara. A riscat cu niște jucători foarte tineri și a reușit să facă o echipă care juca fotbal.
Nu are sens să vorbesc de palmaresul său de antrenor, știe toată lumea ce echipe mari a antrenat și ce succese a avut în Turcia și Ucraina. La Șahtar Donețk a cunoscut apogeul, 12 ani de glorie aproape neîntreruptă, a luat titluri, cupe, trofee europene.
Mircea Lucescu a fost mângâiat de har, ambiție, seriozitate și șansă. Este de admirat pentru că a avut o voință extraordinară și o longevitate care sfidează vârsta din buletin.
Vedeți câți antrenori din Europa mai activează la 78 de ani. Eu zic că Mircea Lucescu le-a fost decan până azi”, a mai spus el, potrivit Fanatik.