Cornel Dinu regretă faptul că Dănuț Lupu nu a fost invitat la meciul „Generației de Aur”: „Este unul dintre cele mai mari talente din istoria fotbalului românesc!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 11:16,
Cornel Dinu
Cornel Dinu

„Generația de Aur” s-a retras oficial după meciul câștigat cu 3-2 în fața „Selecționatei Lumii”, reprezentanta noastră fiind compusă și din jucători care nu au contribuit la performanța din 1994.

Cornel Dinu a fost dezamăgit de faptul că Dănuț Lupu nu a fost invitat la eveniment. „Procurorul” a avut un adevărat discurs vehement pe seama acestui subiect.

„Este unul dintre cele mai mari talente din istoria fotbalului românesc!”

„Cu siguranță merita. Să ne aducem aminte că Lupu a fost unul dintre executanții penalty-ului în meciul decisiv cu Irlanda de la Genova. Chiar a bătut scăriță.

E adevărat că el până atunci nu s-a încadrat în schema de joc pe care eu o făcusem și care era legată de calitățile adversarilor.

Lupu este unul dintre cele mai mari talente din istoria fotbalului românesc. Mă încumet să îl compar, cu toate că avea o altă formă de execuții, dar este de nivelul lui Gică Hagi.

Problemele lui Lupu sunt de cu totul altă natură. El ca jucător a fost unul care avea calități extraordinare. Eu la Campionatul Mondial de atunci, unde el nu a jucat, am vrut să fac o echipă compactă și competitivă ținând cont și de calitățile adversarilor.

Trăim într-un moment de nedreptate imensă în toate domeniile României. Lupu făcea parte dintr-o grupă diferită. El nu a fost niciodată înghițit, pentru că era un jucător capabil în teren să facă de multe ori lucruri care îi erau superioare lui Hagi”, a tunat Cornel Dinu, conform fanatik.ro.

cornel dinudanut lupu