CORONAVIRUS | Dezvăluirile lui Maftei: ”E jale acolo! Nu e panică, dar frica este foarte mare”

Articol de Dragoș Vasile - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020, ora 18:00,
maftei

Vasile Maftei, fostul căpitan al Rapidului, a vorbit despre pandemia de COVID-19.

Până la această oră, România a raportat peste 2.400 de cazuri cu noul coronavirus. Dintre acestea, 86 de persoane s-au stins din viață.

Familia și prietenii lui Maftei se află în Fălticeni, lângă Suceava, una dintre cele mai afectate zone din țara noastră, iar fostul rapidist a dezvăluit care este situația în Moldova.

”Ai mei sunt în Fălticeni. Soră-mea cu familia, maică-mea. Stau în casă nu au ce face, nu e neapărat panică, dar frica este foarte, foarte mare. Dar ce-mi spun prietenii chiar mă sperie.

O lipsă de organizare incredibilă. Am un prieten la Ambulanţă şi mi-a spus că nu au echipamentele necesare pentru protecţie. E jale acolo. Îi bagă aiurea în saloane. Ai, n-ai COVID intri la un loc. Riscul să te duci cu ceva şi să iei şi coronavirus mi se pare atât de mare încât nu ştiu dacă scapă cineva să nu se infecteze. Atâta doar că la unii poate fi o formă mai uşoară, iar la alţii mai gravă sau foarte gravă. Mi-au spus că este ridicat un spital nou sau renovat de la zero, dar neechipat. Echipare care ar costa 5 milioane de euro. Ar fi extraordinar pentru toată zona aia, nu? Dar nu ştiu de ce nu grăbesc lucrurile. Au dat nişte bani, i-au retras…

Acum, de ieri sau de alaltăieri au început să le dea şi celor de la Salvare echipament de protecţie. Dar de atâta vreme cu virusul la liber, dacă pot să spun aşa, cred că a fost o minune pentru cei care nu s-au infectat. Sper să nu fie adevărat, dar în oraş circulă informaţia că ar fi fost cumpăraţi 1.200 de saci pentru morţi. Dar recunosc, nu ştiu dacă e adevărat” a declarat Vasile Maftei pentru DigiSport.

Vezi și ULTIMA ORĂ | Turneul de la Wimbledon a fost anulat! Reacția Simonei Halep

vasile mafteideclaratiicoronavirus
FCSB3

Fost jucător de la FCSB a câștigat procesul cu echipa finanțată de Gigi Becali

andone ioan

„Datorită lui s-au obținut peformanțele astea”. Omul pe care Ioan Andone îl consideră esențial în ascensiunea CFR-ului