Corvinul a reușit în 6 luni ce nu poate CSA Steaua de 2 sezoane! Și-a schimbat forma de organizare pentru a promova

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024, ora 23:02,
Corvinul Hunedoara
Corvinul Hunedoara

Forurile care se ocupă de divizionara secundă Corvinul au găsit soluția pentru ca echipa să aibă drept de promovare în Superligă.

Corvinul va fi, din vară, club de drept privat și va putea promova, administrativ, în Superligă

Opt echipe din Liga 2 au statut de drept public și nu pot promova în Superligă. Este vorba despre CSC 1599 Șelimbăr (locul 1), Corvinul Hunedoara (2), CSA Steaua (7), CSM Reşiţa (12), CSM Slatina (13), CSC Dumbrăvița (14), CS Tunari (17) și FCM Alexandria (19).

Din vară, însă, Corvinul nu se va mai regăsi pe această listă. Formația din Hunedoara are 21p, cu nunul mai puțin decât liderul, deși este nou promovată.

Consiliul Local al Municipiului Hunedoara și, totodată, Consiliul Județean Hunedoara au votat, miercuri, 31 ianuarie 2024, în unanimitate, înfiinţarea Asociaţiei Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921

Cele două instituții sunt membri fondatori, alături de o societate particulară, condiție obligatorie pentru ca noua entitate să fie recunoscută ca una de drept privat.

Acest lucru va fi pus în practică, cel mai probabil, în vara anului 2024, înainte de startul noului sezon de Liga 2 2024/25.

Noua formă de organizare va include, pe lângă fotbal, cel puțin 15 secții sportive

Ulterior, va mai trebui doar acordul FRF.

Pas important în dezvoltarea sportului hunedorean:

Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Hunedoara au votat astăzi, în unanimitate, înfiinţarea Asociaţiei ‘Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921’.

Înfiinţarea Asociaţiei ‘Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921’ s-a aflat astăzi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean dar şi pe cea a Consiliului Local Hunedoara.

Atât consilierii judeţeni cât şi consilierii locali ai municipiului Hunedoara au votat în unanimitate pentru înfiinţarea asociaţiei amintite, entitate din care va mai face parte şi Ecoserv SRL Hunedoara – societate subordonată Primăriei.

Noua formă de organizare a mişcării sportive din municipiul Hunedoara, susţinută direct de autorităţile locale şi judeţene, aduce cu sine mai multe avantaje.

Primul, şi cel mai important, în opinia iubitorilor ‘sportului rege’, ar fi faptul că, sub această formă de organizare, echipa de fotbal Corvinul Hunedoara ar putea primi drept de promovare în Liga I (deşi e nou-promovată în Liga a II-a, Corvinul ocupă locul secund al clasamentului, după prima jumătate a sezonului 2023 – 2024).

Asociația se organizează ca structură polisportivă cu mai multe secții, pe ramuri de sport, pe lângă fotbal, (…) cu statut de club de drept privat, persoană juridică fără scop patrimonial, care se înscrie în Registrul Sportiv organizat de Ministerul Tineretului și Sportului”, a transmis Primăria Hunedoara.

corvinul hunedoara