COVID-19 în Liga 1! Ministrul Sportului reacţionează: „Este o lecţie dură!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 12 iunie 2020, ora 19:16,
ionut-stroe

Ministrul Sportului a reacţionat după ce primele meciuri din Liga 1 au fost amânate din cauza cazurilor de Covid-19 depistate în staff-urile celor de la Dinamo şi FC Botoşani.  

Ionuţ Stroe crede că situaţia dovedeşte faptul că planurile iniţiale ale autorităţilor erau justificate. În acelaşi timp, ministrul le-a cerut cluburilor din Liga 1 să dea dovadă de responsabilitate totală în următoarea perioadă.

„Este un eveniment nefericit care ne confirmă că trebuie să fim foarte precauţi. Vedem acum, la doar 24 de ore distanţă de primul meci din Liga 1, că acel cadru gândit de Ministerul Tineretului şi Ministerul Sănătăţii şi protocoalele medicale ale FRF şi LPF are un rol critic în a-i apăra pe toţi fotbaliştii şi sportivii, nu doar pe cei de la o anumită echipă.

Citește și VIDEO EXCLUSIV | Anunț-surpriză! Dinamo, ajutată de un nume important din fotbalul românesc

ionut stroe ministrul mts

Îmi pare rău de situaţia creată, dar sunt sigur că ea putea fi evitată dacă rămâneam la planul iniţial, în care jucătorii stăteau în cantonament. Cluburile şi LPF au spus că au luat toate măsurile, de aceea nu înţeleg de ce s-a ajuns la infectări”, a declarat Stroe pentru AGERPRES.

Ionuţ Stroe speră că situaţia va fi ţinută sub control în următoarea perioadă. Nu îşi doreşte ca Liga 1 să fie din nou întreruptă.

„Ieşirea din cantonament ar fi trebuit să însemne mai multă responsabilitate din partea lor. Cluburile nu ar trebui să îşi permită nici un fel de relaxare.

Cred că este un moment bun pentru toate echipele să înveţe din greşeli şi să aplice ca la carte procedurile proprii. Este o lecţie dură pentru toată lumea şi un semnal de deşteptare pentru cei care tratau superficial măsurile instituţiilor publice care în fapt le protejau sănătatea

Fotbalul are încă ocazia să demonstreze că poate fi un model pozitiv pentru alte sporturi. Consecinţele, din păcate, le suportă toţi jucătorii şi publicul. O blocare a campionatului nu cred că este dorită de nimeni, aşa că îi îndemn pe toţi să deschidă bine ochii şi să aplice la sânge ceea ce au promis”, a mai spus ministrul Ionuţ Stroe.

Universitatea Craiova – FC Botoşani şi Dinamo – Chindia Târgovişte sunt partidele care vor fi reprogramate din cauza cazurilor de coronavirus depistate.

CITEŞTE ŞI: Coronavirusul complică situația de la Dinamo! Dănciulescu: “A început ancheta DSP! E o eroare din partea noastră”

ministrul sportuluifc botosaniionut stroedinamocoronavirusprotocolliga 1
piturca steaua

EURO 2020 | Omul de care tricolorii trebuie să „scape” în această toamnă: „Poate se retrage”

eriksen danemarca

EURO 2020 | Mesajul încurajator transmis de Eriksen de pe patul de spital: „Nu mă voi da bătut”