VIDEO | Craiova, comunicat oficial după evenimentele de la meciul cu Botoşani: ,,Croitoru a minţit”

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 11 mai 2021, ora 21:30,
croitoru nervos

Universitatea Craiova a emis un comunicat oficial, după ce la partida din play-off cu FC Botoşani au avut loc mai multe evenimente neplăcute.

Cei de la Craiova au acuzat atunci atitudinea lui Marius Croitoru, care le-ar fi arătat semne obscene oltenilor în prima repriză a jocului, după cum au declarat Silvian Cristescu şi Sorin Cârţu.

Deşi antrenorul moldovenilor a negat că ar fi făcut asemenea gesturi, cei de la Craiova au venit acum cu imagii în acest sens, în care prezintă momentul incriminat.

,,Clubul Universitatea Craiova își cere scuze propriilor suporteri, dar și tuturor iubitorilor de fotbal din România, inclusiv admiratorilor FC Botoșani, pentru modul cum au escaladat tensiunile de la ultima întâlnire directă cu formația din Moldova. Fără să încercăm să scuzăm în vreun fel ceea ce s-a întâmplat, ni se pare important să facem public contextul evenimentelor.

În primul rând, domnul Marius Croitoru a manifestat un comportament total deplasat pe toată durata partidei de pe Oblemenco, în special în timpul primei reprize. Pe lângă injuriile adresate de domnia sa nu doar oficialilor și invitaților noștri, ci chiar jucătorilor Universității Craiova (a se vedea pe reluări cum îl înjură pe Cîmpanu pentru că îndrăznise să cadă în urma unui fault extrem de dur al lui Țigănașu), dl. Croitoru a culminat recurgând la un gest obscen repetat pentru secunde în șir și văzut de toată lumea prezentă pe stadion duminică.

Gestul antrenorului Botoșaniului, surprins de altfel și de camerele de luat vederi de pe stadion, era clar adresat delegației Universității. Nu știm de ce domnul Croitoru a preferat ulterior să mintă și să spună că nu a făcut acel gest, însă îndrăznim să spunem că asemenea lucruri (nici înjurăturile, nici obscenitățile, nici minciuna) nu au ce căuta nici măcar în societate în general, cu atât mai puțin într-o competiție sportivă.

În fine, tensiunea a fost exacerbată și de greșelile flagrante ale brigăzilor de arbitri din ultimele două întâlniri cu Botoșani. La cea de la Craiova, comportamentul suburban al domnului Croitoru venea după ce arbitrii nu văzuseră un ofsaid imens, la primul gol al oaspeților, și un fault în careu al lui Hankic la Cîmpanu, la scorul de 0-1. Cu nici trei săptămâni înainte, la Botoșani, Universității îi fuseseră refuzate cel puțin trei penaltiuri clare (spun specialiștii) și alte două măcar discutabile (spunem noi), într-un joc în care gazdelor noastre li s-a tolerat și un comportament general extrem de agresiv, care a pus de multe ori în pericol integritatea corporală a fotbaliștilor noștri.”, apare în comunicatul dat de olteni pe Facebook.

Universitatea Craiova a pierdut meciul cu FC Botoşani, scor 2-3, iar astfel a ieşit din cursa pentru titlul Ligii 1.

Citeşte şi Val de ironii lansate de Sorin Cârţu la adresa lui Marius Croitoru: ,,Am lăcrimat mult, prin ce stări sufleteşti trece el”

marius croitorurealitateabotoșaniu craiovaliga 1
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”