Cristi Săpunaru își face iluzii: „Cel mai bun mod de a gestiona situaţia noastră ar fi cu o victorie în derby”

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 19 aprilie 2024, ora 21:52,
Cristian Săpunaru
Cristian Săpunaru

Echipa Rapid întâlneşte FCSB, sâmbătă, de la ora 20:30, pe Arena Naţională din Capitală, în etapa a 5-a a play-off-ului Superligii.

„Cel mai bun mod de a gestiona situaţia noastră ar fi cu o victorie în derby”, spune Cristi Săpunaru

Căpitanul Rapidului, Cristian Săpunaru, a declarat că formaţia sa este într-o situaţie grea în care nu ştie cum a ajuns, dar a subliniat că cel mai bun mod de a o gestiona este cu obţinerea unei victorii în derby-ul cu FCSB.

„Noi venim după 4 înfrângeri, ei după 4 victorii, dar e un derby şi trebuie să îl jucăm pentru suporteri. Grea nu a fost doar săptămâna asta, ci toate cele patru săptămâni, pentru că nu ne ridicăm la nivelul la care trebuie.

Asta pentru că eu consider că avem o echipă valoroasă. Eu n-am pierdut în viaţa mea 3 meciuri la rând acasă, e prima oară când mi se întâmplă. Pentru mine Giuleştiul era o fortăreaţă, dar în perioada asta s-a transformat într-un teren al adversarilor.

E un moment greu pentru toată lumea, şi în galerie s-a întâmplat ce s-a întâmplat… Dar împreună trebuie să ştim să gestionăm. Nu ştiu ce s-a întâmplat, cum s-a ajuns în situaţia asta, dar trebuie să o gestionăm cumva, iar cel mai bun mod ar fi cu o victorie în derby. Trebuie să încercăm să câştigăm ca să ne revenim, e un lucru important pentru toată suflarea rapidistă”, a afirmat căpitanul formaţiei giuleştene.

Rapid se mai gândește la locul 2

În opinia sa, FC Rapid se poate gândi în continuare la ocuparea locului 2 în clasament, chiar dacă acum a ajuns pe 5.

„Atât timp cât suntem la 3 puncte de locul 2 şi mai sunt 6 etape de jucat, eu zic că ne mai gândim la locul 2 pentru că se poate recupera. Dar trebuie să ne revenim un pic. Să fim mai răi, mai încrezători în forţele noastre, să redevenim echipa care am fost până acum.

Şi acum FCSB e cu o mână pe trofeu. Sunt 13 puncte diferenţă şi mai sunt 6 etape. Dacă pierd titlul e vina lor. Matematic se mai poate, dar fotbalistic e cam greu”, a precizat Săpunaru.

Antrenorul Cristiano Bergodi, al cărui contract cu FC Rapid a fost reziliat marţi după înfrângerea cu Sepsi OSK, nu şi-a luat rămas bun de la jucători.

„Nu a venit să-şi ia la revedere de la băieţi, doar mi-a trimis mie un mesaj. I-am trimis şi eu unul din partea mea şi a colegilor pentru că îmi e o persoană dragă cu care am lucrat de patru ori până acum şi m-a ajutat în carieră.

Presupun că nu a vrut să vină din motive personale, nu pentru că ar fi supărat pe cineva. Ne-am luat rămas bun, eu îi doresc tot binele din lume şi, de ce nu, să mai revină cândva în fotbalul românesc sau la Rapid dacă se poate”, a menţionat Cristian Săpunaru.