Cristina Neagu continuă războiul cu șeful FR de Handbal: „Declarația domnului Din nu e în asentimentul echipei”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022, ora 08:54,
Cristina Neagu nu vrea să creadă că este o conspirație împotriva României la Campionatul European, ci o conjunctură
Cristina Neagu nu vrea să creadă că este o conspirație împotriva României la Campionatul European, ci o conjunctură

Multe componente ale naționalei feminine de handbal a României au revenit în țară, după participarea la Campionatul European.

Simt că e nedrept locul 12”, este regretul Cirstinei Neagu

Prima reprezentativă a încheiat competiția pe locul 12, după ce a obținut doar 2 victorii și a pierdut cinci meciuri. cristina Neagu este convinsă că se putea mai mult, mai ales luând în calcul felul în care s-a desfășurat partida cu Muntenegru.

Ultimul meu european nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit. Simt că e nedrept locul 12. Am fost aproape în meciurile importante. Din păcate, nu mai putem schimba nimic. Rămânem cu sentimentul că puteam mai mult.

Am jucat mai mult cu jucătoarele cu experiență. Pe viitor, probabil vom păstra același nucleu și pentru Campionatul Mondial. Eu îmi doresc să joc la turneul preolimpic și, sper, și la Jocurile Olimpice, să-mi închei frumos cariera la echipa națională”, a spus Cristina Neagu la revenirea în țară.

Declarația domnului Din nu e în asentimentul echipei”, atacă Cristina Neagu

După meciul cu Muntenegru, ea și Crina Pintea au acuzat în termen duri arbitrajul, dar președintele FR de Handbal, Constantin Din, a spus că nu a fost vorba de hoție.

A fost un arbitraj foarte, foarte slab. Greșelile sunt împărțite într-o balanță echilibrată. Dacă vreți o părere obiectivă și pertinentă, sunt mai multe greșeli în favoarea noastră. Asta e realitatea!”, spunea Din după ultimul meci al României din Grupa principală II.

Declarația domnului Din nu e în asentimentul echipei. Dumneavoastră știți ce am declarat noi, jucătoarele, după eșecul cu Muntenegru. E opinia dânsului și trebuie să-l întrebați mai multe pe el.

Nu vreau să cred că este o conspirație împotriva României. Cred că a fost o conjunctură. S-a întâmplat și la turneul preolimpic în meciul cu Norvegia. Am trecut peste, trecem și acum, dar, dacă nu încercăm să schimbăm ceva, probabil că se va mai întâmpla și în anii următori”, a mai spus jucătoarea.

Cristina Neagu s-a referit și la performanțele individuale realizate pe parcursul CE. „Sunt mândră să fiu prima jucătoare care a ajuns la 300 de goluri la Euro. Sunt mândră și de faptul că sunt nominalizată la echipa turneului.

Înseamnă că munca mea este din nou răsplătită. Au trecut anii și peste mine și încă sunt la cel mai înalt nivel. Chiar dacă locul cu echipa nu mă face fericită, performanța mea individuală a fost bună spre foarte bună la acest turneu”, a încheiat ea.

cristina neaguCampionatul European 2022Constantin Din