Cum a ajuns Ionel Dănciulescu de la Steaua la Dinamo-Borcea: „Marca 20-30 de goluri și era înjurat!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 05 aprilie 2024, ora 16:53,

Cristi Borcea a vorbit recent despre transferul lui Ionel Dănciulescu de la Steaua la Dinamo.

Fostul finanțator al „Câinilor” a dezvăluit cum s-a produs mutarea în anul 2oo2, deși fostul fotbalist mai jucase antrerior pentru formația din „Ștefan cel Mare”.

„Marca 20-30 de goluri și era înjurat!”

„Pe Dănciulescu l-am luat cel mai greu. Ambiție! A fost o ambiție pentru că eram director de marketing când a plecat în Turcia și de acolo l-au luat ăștia de la Steaua. Ne dădea goluri tot timpul, la fiecare meci. L-am luat de la Slatina, l-am vândut și de acolo l-a luat Steaua. I-am spus lui Giovanni să-l luăm,

‘Băi, Borcea, ne omoară lumea!’. Am stat doi ani de zile pe capul lui până am luat o hârtie de la Steaua. Nu transfer direct la Dinamo, ‘Jucătorul Ionel Dănciulescu se transferă pentru suma de…’, n-a spus pentru extern. 

Atunci am plătit a doua zi și l-am luat. A meritat cu vârf și îndesat, chiar dacă vreo 3-4 ani m-am luptat cu galeria și cu el. Marca 20-30 de goluri și era înjurat. De multe ori a vrut să renunțe, nu mai suporta presiunea. 

Am fost alături de el, este un caracter și mă bucur că este la CS. Mă bucur că a dat atâtea goluri pentru Dinamo”, a mărturisit Cristi Borcea, pentru PRO TV.

ionel danciulescudinamocristi borceasteaua