Cum a ajuns Simona Halep să aibă mentalitate de învingătoare! Ce superstiţii are înaintea unui joc de tenis

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 28 februarie 2021, ora 17:32,
(SP)AUSTRALIA MELBOURNE TENNIS AUSTRALIAN OPEN DAY 7
(SP)AUSTRALIA MELBOURNE TENNIS AUSTRALIAN OPEN DAY 7

Simona Halep este una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din circuitul WTA, datorită devotamentului de care dă dovadă pe teren la fiecare meci.

Pentru a se menţine ani la rândul în Top 10 WTA, pe lângă antrenamentele cu Darren Cahill, Simona Halep respectă şi anumite ritualuri.

Pe parcursul ultimilor ani, numărul 3 WTA a dezvăluit ce ritual urmează înaintea fiecărui joc, pentru a fi concentrată 100%.

Sursa foto: Profimedia Images

Halep, de cele mai multe ori, pentru a se motiva, apelează la ajutorul muzicii. În timpul turneului de la Indian Wells, din 2019, a mărturisit că înaintea fiecărui joc ascută piesa „Eye Of The Tiger”, semnată Survivor. În celebrul film Rocky, actorul Sylvester Stallone se antrena pe aceeaşi melodie.

O altă superstiţie de-a Simonei Halep pe parcursul unui turneu este aceea că nu vorbeşte cu fratele ei la telefon, ci doar cu tatăl şi mama sa. Aceasta a mai dezvăluit pentr TVR, în 2017 ce alte superstiţii mai are înaintea unui joc de tenis.

,,Nu intru pe teren cu piciorul stâng, ci numai cu dreptul, nu port talismane și nu vorbesc cu fratele meu niciodată! Pe toată durata turneului, nu îi dau telefon și nu îi răspund niciodată! Doar cu mama sau cu tata iau legătura, însă și în cazul lor, le scriu mesaje scurte. Așa cred eu că o să-mi iasă bine jocurile! E hotărârea mea.”, a dezvăluit Halep, pentru sursa menţionată.

Simona Halep, când vine vorba de superstiţii, nu neglijează nici echipamentul de joc.

Foto: Profimedia

,,Am superstiții înainte de meciuri. Îmi aranjez geanta într-un anumit fel, încerc să-mi pun hainele așa cum le pun în fiecare zi când am meci. Când n-am meci, pot să-mi iau și altă geantă, nu contează. Dar când am meci păstrez totul la fel.
Dacă joc seara, îmi fac geanta de dimineață. Îmi iau cam 10 echipamente la fiecare turneu. Iar încălțări 3-4 perechi. Depinde, pe zgură nu se uzează tât de tare, dar pe hard am nevoie cam de o pereche pe săptămână. Trebuie să uzez puțin adidașii înainte să intru pe teren, să mă obișnuiesc cu ei. În schimb, îmi place să am haine noi când joc meciuri.”, mărturisea Simona Halep, la final de 2020, într-un podcast, pentru Andi Moisescu.

După ce a spus pas turneului de la Doha, din Qatar, Simona Halep va lua parte pe data de 7 martie, la turneul de la Dubai, pe care l-a mai câştigat anul trecut, după ce a trecut în finală de Rybakina.

Sursa foto: Profimedia Images

Citeşte şi Simona Halep, decizie de ultim moment. La ce turneu important va evolua

simona halepritualteniseye of the tigerrealitateawtasuperstitii