Cum a decurs ultimul termen din procesul privind palmaresul Stelei! Ce a decis instanța

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 22:01,
becali si talpan
becali si talpan

Conflictul neîncetat dintre FCSB și CSA Steaua este departe de a se încheia, iar palmaresul „roș-albaștrilor” reprezintă în momentul de față un alt motiv de judecată dintre cele două grupări!

Au trecut deja foarte mulți ani de când toată suflarea “roș-albastră” s-a împărțit în două tabere, iar suporterii fie au optat pentru susținerea echipei lui Gigi Becali sau fie au ales să meargă cu formația care a promovat recent în Liga a 2-a. Dacă fanii au ales încă de la început de partea cui să fie, palmaresul, dar și noul stadion din Ghencea încă reprezintă un motiv de rivalitate între cele două grupări.

 

În cursul zilei de astăzi a avut loc ultimul termen din apel privind palmaresul echipei Steaua. Potrivit ultimelor informații, instanța a decis să accepte Asociația Salvați Steaua și Asociația Steaua 1947 ca interveniente în acest proces, deși Florin Talpan a cerut ca cele doua asociații să nu fie incluse în proces.

 

„Astăzi s-a desfășurat ultimul termen din apel în litigiul privitor la palmaresul echipei de fotbal. Asociatiilor le-a fost admisă solicitarea privind administrarea unor noi probe constând în înscrisuri. Astfel, pentru a contura cât mai exact și judicios limitele cauzei, s-a propus de către cele două Asociații (și ne-a fost acceptată propunerea) ca la soluționarea cauzei să fie avute în vedere următoarele:

 

– soluția Tribunalului București de respingere a anulării art. 1 alin. ultim din Statutul AFC Steaua București (acest articol prevede preluarea în întregime a tradițiilor glorioase ale fostei secții de fotbal din cadrul CSA);

 

Citește și SPRIJIN PENTRU GIGI BECALI ÎN CONFLICTUL CU CSA: ,,PENTRU MINE STEAUA E FCSB”

 

– explicații privitoare la coeficientul UEFA ce se atribuie fiecărei echipe (faptul că se stabilește ținând seama de o perioadă anterioară – 5 sezoane anterioare);

 

– coeficientul UEFA acordat AFC Steaua București pentru sezoanele 1998-1999 și 1999-2000, care s-a calculat începând cu sezonul 1993-1994 (perioadă în care CSA Steaua a activat în cupele europene);

 

– coeficientul UEFA acordat SC FC Steaua București SA pentru sezoanele 2003-2004 și 2004-2005, care s-a calculat începând cu sezonul 1998-1999 (perioadă în care AFC Steaua București a activat în cupele europene);

 

– mențiunile oficiale ale forurilor organizatoare de competiții fotbalistice privitoare la preluarea palmaresului de către AFC Steaua București, în 1998, și de către SC FC Steaua București SA, ulterior.

 

Așadar, nădăjduim de manieră cât se poate de întemeiată că instanța, după perceperea aspectelor susținute și după ce va aprecia corelațiile existente între noțiunea de „palmares” fotbalistic și cea de continuitate pe plan sportiv și juridic, își va forma convingerea, în intimitatea deliberării, că palmaresul a fost transmis/transferat dincolo de orice îndoială rezonabilă către AFC Steaua București și, ulterior, către fosta societate SC FC Steaua București SA.

 

Nu ne rămâne decât să așteptăm data de 28.06.2021, pentru când s-a dispus amânarea pronunțării hotărârii”, s-a arătat în postarea celor de la Asociația Salvați Steaua, prin intermediul Facebook.

 

Citește și TRAGEDIE ÎN FAMILIA STELEI. UN FOST CAMPION A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ

procesrealitateasteauapalmaresfcsb