Cum a pierdut Cristi Borcea o întreagă avere! Motivarea judecătorilor după recursul afaceristului

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 23 aprilie 2021, ora 14:21,

Fostul finanțator al lui Dinamo, Cristi Borcea, a pierdut o sumă importantă de bani din cauza unor probleme fiscale din intervalul 2012-2015!

Ajuns la 51 de ani, Cristi Borcea a decis să renunțe la fenomenul care i-a adus atâtea trăiri în decursul mai multor ani, iar acum se dedică în mod special familiei sale. Așteptat de toată suflarea dinamovistă să rezolve problemele actuale ale clubului, afaceristul a declarat în nenumărate rânduri că nu este tentat de o revenire în fotbal și vrea să ducă o viață liniștită de acum înainte.

Cu toate acestea însă, fostul conducător din Ștefan cel Mare continuă să aibă probleme pe plan personal. Concret, Borcea a pierdut nu mai puțin de 780.000 de euro din cauza neplății unor obligații fiscale din urmă cu mai mulți ani. Acum, afaceristul încearcă să își caute dreptate și continuă să depună contestații pentru a primi o decizie favorabilă.

În urmă cu doar câteva zile, lui Cristi Borcea i-a fost respinsă solicitarea depusă la finalul anului trecut, iar judecătorii au motivat decizia după cum urmează mai jos.

borcea

„Avocatul substituent al reclamantului având cuvântul solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, iar prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună anularea Deciziei de soluționare a contestației emisă în data de 31.03.2020 de către AFP I, precum și anularea Deciziei de respingere a cererii de anulare a obligației de plată accesorii, cu consecința restituirii sumei de 3.638.814 lei, reprezentând obligații accesorii față de dispozițiile art. 26 din OUG nr. 6/2019.

În principal reclamantul a înțeles să critice actele administrativ-fiscale pe două aspecte: unul procedural și unul de fond. Sub aspect procedural, aceste acte administrativ-fiscale nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege cu privire la motivarea în fapt și în drept a măsurilor dispuse, fiind încălcate dispozițiile art. 46 din Codul de procedură fiscală.

Decizia prin care s-a respins cererea de anulare a obligațiilor accesorii nu este motivată nici în fapt și nici în drept, în drept fiind doar amintită OUG nr. 6/2019, fără identificarea concretă a temeiului legal care a stat la baza acestei măsuri.

Mai mult decât atât, în cuprinsul Deciziei de soluționare a contestației se menționează faptul că măsura respingerii cererii formulate de către reclamant s-a întemeiat pe o circulară emisă de către MFP. Prin urmare, apreciază că actul administrativ este lipsit de o motivare în fapt și în drept așa cum impun rigorile legii”, s-a arătat în motivarea judecătorilor.

Sursa foto- Pro Sport

Citește și Cristi Borcea, amintiri fabuloase cu Cornel Dinu: ,,Mai am momente de rătăcire! M-a luat să-mi arate Fontana di Trevi, ce ştiam eu?”

motivare judecatorirealitateaborcea banicristi borcea