Cum i-a răspuns Ancelotti lui Xavi, după ce antrenorul Barcelonei a criticat dur arbitrajul din El Clasico

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 22 aprilie 2024, ora 09:57,
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a comentat ce s-a întâmplat în „El Clasico”, câștigat de echipa lui cu 3-2 împotriva Barcelonei. Italianul i-a răspuns lui Xavi. Antrenorul catalan a acuzat arbitrajul lui Soto Grado.

Xavi a fost extrem de dur privind faza din minutul 28, când mingea trimisă de Yamal cu călcâiul a fost scoasă de pe linia porții de Lunin.

„Toată lumea a văzut-o. Nu trebuie să mai spun nimic. Mă poate afecta pe mine și imaginea mea. Analizați-o voi înșivă. Dacă vom juca din nou, vom câștiga acest meci. Acest Clasico face parte din procesul de construcție și de învățare prin care trece clubul acum. Am jucat mai bine decât Madrid, dar am pierdut.

Nu vreau să tac. Este o rușine. Sentimentul meu este unul de nedreptate maximă. Nu a fost corect. Nu pot să păcălesc pe nimeni, cu atât mai puțin pe fani. Este evident.

M-ați întrebat despre arbitru înainte de meci și v-am spus că sper să treacă neobservat și să se descurce bine. Ei bine, nici una din cele două. Este păcat.

Dacă vrem să avem cel mai bun campionat din lume, trebuie să folosim tehnologia. Au fost situații nefavorabile pentru noi și altele pe care nu le puteam controla, precum cele de arbitraj. Încerc să nu-i înșel pe fani și să fiu sincer. Am meritat să câștigăm”, a declarat Xavi, potrivit Mundo Deportivo.

Carlo Ancelotti nu a vrut să comenteze afirmațiile lui Xavi.

„Xavi e liber să spună ce vrea și ce crede, nu vreau să comentez prea mult. Dar nu a fost gol acolo, imaginile nu au fost clare. Iar penalty-ul nostru a fost clar. Cred că a fost un meci la un nivel ridicat”, a declarat Ancelotti, potrivit Marca.

fc barcelonacarlo ancelottireal madridEl Clasicoxavi