Cum s-au împrietenit Gică Popescu și Dan Petrescu! Dezvăluirea „Baciului”: „Cine e, mă, obraznicul ăsta?”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 13:46,
Dan Petrescu și Gică Popescu
Dan Petrescu și Gică Popescu

Gică Popescu și Dan Petrescu, cei doi foști mari internaționali români, au fost piese de bază la Naționala României pe vremea „Generației de Aur”.

Recent, „Baciul” a dezvăluit cum s-a împrietenit cu Dan Petrescu. Iată ce a spus despre „Bursuc”.

„Cine e, mă, obraznicul ăsta?”

Camera șotiilor, camera bancurilor era la mine și la Petrescu, acolo ne adunam. Seară de seară, la mine și la Dan, eram eu, Dan, Gică, Ilie, Belo, ‘Oagărul’, așa îi spuneam lui Selymeș, Dorinel Munteanu.

Eram cu Dan de la 17 ani… Dar știi cum ne-am împrietenit cu Dan Petrescu? Eu eram căpitanul echipei naționale de juniori și eram în cantonament la Plopeni. Vine Dan Petrescu și făceam alergări, nu știu, zece ture de teren.

El, toată viața, a fost un mega profesionist. Și acum e la fel. Și începem să alergăm. Eu, fruntea. Nu trecea nimeni de mine. El, pe exterior, mai tare. Și zic: ‘Alo, băi! Hățurile sunt la mine, mă! Hățurile, aici, nu le vezi? Unde o iei?’. ‘Hățurile sunt pentru tine, mă’.

Prima dată când a venit. Zic: ‘Mamă, cine e, mă, obraznicul ăsta? Băi, n-auzi? Nu depăși linia, eu țin ritmul!’ / ‘Ține-l, mă, pentru tine’. Zic: ‘Ce e cu ăsta, mă?’.

Am terminat antrenamentul, intrăm la masă. Erau trei locuri la mine la masă, eu și cu încă doi colegi. Loc liber și intră el, nu știa unde să se așeze. Zic: ‘Tu, ăsta nou, vino, mă, încoa’ aici lângă noi’.

Și de atunci, nedespărțiți. Am devenit colegi de cameră, de atunci, că eram singur, l-am luat la mine în cameră, până ne-am lăsat de fotbal, colegi de cameră”, a declarat Gică Popescu, pentru podcastul ”Da Bravo”.

gica popescudan petrescu