Dan Petrescu, contrat de Ilie Dumitrescu „Cine zice asta trebuie să își rupă carnetul de antrenor!”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 24 martie 2023, ora 15:22,
Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu nu este de acord cu Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, cel care a spus că România va avea un meci foarte greu în Andorra, în debutul preliminariilor pentru Euro 2024.

Fostul internațional, acum analist TV, spune că ar trebui ca tehnicienii care declară că meciul cu selecționata Andorrei este unul greu ar trebui să își rupă carnetele de antrenor

„Cu ce suntem noi negativiști? Când mesajul vine din interior, din fenomen, că avem meci super, super greu cu Andorra în deplasare. Cum suntem noi negativiști când mesajul vine din interior, de la oameni care au marcat Liga 1, ca Dan Petrescu.

Dacă ne prezentăm în fața jucătorilor și spunem că avem un meci super complicat în Andorra… Asta nu înseamnă că nu ești motivat. Noi trebuie să jucăm, să trecem peste obstacolul ăsta, că este o echipă agresivă, că va juca 4-5-1, că va sta în 20 de metri, că va încerca să te șicaneze la orice fază.

Eu am văzut la Sterling, la Foden, am văzut meciul (n.r. al Angliei cu Andorra), erau foarte obraznici. Au alte arme să echilibreze diferența asta de valoare”, a declarat Ilie Dumitrescu, la DigiSport.

„Dacă ai emoții cu Andorra, nu poți să ceri ceva la meciul cu Elveția, unde e un plus de valoare pentru adversar. În rest, cred că naționala noastră este peste. Nu există grupă mai accesibilă decât asta. Dacă-i trimiteam pe Burleanu, pe Bodescu, pe Iordănescu să facă grupa, nu reușeau s-o facă pe asta. Ăsta e target-ul, la un moment dat să ajungi să joci de la egal la egal cu Elveția. Cum meci greu cu Andorra? Păi trebuie să vă rupeți carnetele și tot”, a mai declarat Ilie Dumitrescu.

ilie dumitrescudan petrescu