Dan Șucu cere ca echipele care fac audiență să primească mai mulți bani de la televiziuni

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 01 iunie 2023, ora 10:04,
Dan Șucu
Dan Șucu

Dan Șucu, unul dintre acționarii clubului Rapid, spune că echipele care fac audiență ar trebui să primească mai mulți bani din drepturile de televiziune.

„Există și o componentă de audiență, nu doar una sportivă. Ar trebui să fie cel puțin jumătate – jumătate din punctul nostru de vedere. Să zicem că Rapid joacă împotriva lui Mioveni, aici avem o problemă.

Audiența se împarte jumate – jumate, chiar dacă Rapid generează 90% și Mioveni 10%. Împărțirea nu se face altfel. Oricum transferi din audiență celor care sunt.

Este foarte ușor de făcut un calcul, pe baza anului anterior. Dacă eu nu am o plată în funcție de audiență, eu nu am un interes să o cresc. Și există o problemă. Sunt destul de multe lucruri care în contractul de acum ar fi trebuit să fie negociate diferit.

Deci nu cred că suma e neapărat o problemă acum.

Noi putem dubla această audiență în doi ani de zile, dar nu vom avea niciun beneficiu. Asta e principala problemă. Ar fi trebuit să existe o licitație. Poate să fie și o negociere directă, dar mai transparentă decât cea pe care am întâlnit-o.

Nu îmi dau seama dacă ar fi fost o diferență. Pe mine ce mă încurcă e faptul că dacă îmi fac treaba mult mai bine sau extrem de mult mai bine, nu e nicio diferență. Și asta mă deranjează”, a spus Dan Șucu, potrivit ProSport.

mioveniliga 1dan sucufc voluntaridrepturi tvrapid