Dănciulescu, mărturisiri din seara tragediei lui Ekeng: „Dacă se întâmpla asta, ar mai fi avut o șansă!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 20:07,
profimedia-0283593123
profimedia-0283593123

Fostul jucător, dar și oficial al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a vorbit despre momentele de panică trăite de Christian Eriksen și a făcut o comparație cu situația lui Patrick Ekeng, fostul jucător din Ștefan cel Mare!

Patrick Ekeng s-a stins din viață pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa. După intervenţia staff-ului medical al câinilor, s-a apelat la ambulanţă, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Potrivit martorilor oculari de la acel eveniment nefericit, se pare că medicii aflați la fața locului au intervenit prea târziu.

 

La cinci ani de la tragicul eveniment, Ionel Dănciulescu, care ocupa funcția de team manager la acea vreme la Dinamo, a făcut comparația între situația lui Ekeng și cea a lui Eriksen. Fostul atacant din Ștefan cel Mare este de părere că dacă intervenția medicilor se făcea precum în cazul jucătorului danez, camerunezul în vârstă de 26 de ani ar fi putut fi salvat. Ulterior, Dănciulescu a povestit și cum a trăit momentul în care mijlocașul celor de la Inter Milano s-a prăbușit pe teren.

 

„Toată lumea și-a pus întrebarea că de ce nu a intrat niciun fel de salvare (n.r. – în cazul lui Eriksen). Dar oamenii aceia erau pregătiți, aveau toată aparatura. La Ekeng eram pe bancă acolo, am văzut dintr-odată că a căzut. A trecut ceva timp până când echipa medicală a ajuns pe teren. Mă gândesc că dacă lucrurile ar fi mers cu mai mare rapiditate, Ekeng ar mai fi avut o șansă.

 

Nu știu cum, nu am foarte multe date medicale, dar la un moment dat am început să plâng și mi-am dat seama că e grav. Îmi doream din tot sufletul să se treacă, să reușească echipa medicală să îl readucă la viață. Apoi, am fost la spital, am stat o oră și jumătate, două ore… Eu tot speram că nu e nimic adevărat. Am stat la spital pe culoar și tot așteptam să se întâmple ceva, să nu fie real și Patrick să se ridice. Sau nu să se ridice, dar măcar să fie salvat.

 

Cel mai important e că Eriksen trăiește. Că va mai juca fotbal, că nu va mai juca, nu mai contează. A trecut peste momentul acesta critic, va face o mulțime de analize. Va sta liniștit o perioadă, dar cel mai important este că acest mare jucător este printre noi.

 

În România am demonstrat în foarte multe cazuri că nu suntem pregătiți. Din ce știu eu, am mai participat la anumite acțiuni de prim ajutor, ceva de genul. Dar noi nu am fost pregătiți în trecut. Acum am fost pregătiți. Și mă refer la ce s-a întâmplat cu Eugen Neagoe pe Arena Națională. Doamnele acelea chiar au fost pregătite, au avut starea de spirit și au reușit să îl salveze. Eram chiar lângă el. Nici nu vreau să mă gândesc, atunci mă gândeam că suntem blestemați. Chiar așa, să ni se întâmple toate numai nouă.

 

La Eriksen mă uităm la TV cu soția și ei i-au dat lacrimile. Au fost momente în care nu știam dacă reușesc să îl salveze. Când am văzut că a fost luat pe targă și a fost imaginea cu ochii lui, atunci am zis gata! Au reușit să îl salveze.”, a spus Dănciulescu, potrivit PlaySport.

 

Citește și UN FOST FOTBALIST DE LA DINAMO, SPERIAT DE DRAMA LUI ERIKSEN: „MI-AM AMINTIT DE EKENG, AM FOST LÂNGĂ EL!”

dănciulesculiga 1realitateadinamoEkengdeclaratiieriksen