Daniil Medvedev, bucuros după ce ruşii şi belaruşii au fost reprimiţi la Wimbledon: Este un turneu pe care îl ador

Articol de Dan Istratie - Publicat sâmbătă, 01 aprilie 2023, ora 14:16,
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev

Daniil Medvedev s-a declarat „mulţumit” de decizia luată vineri de organizatorii turneului de la Wimbledon, de a accepta „sub anumite condiţii” participarea ruşilor şi a belaruşilor la ediţia de Grand Slam de la Londra din acest an, în ciuda războiului care continuă în Ucraina.

„Mă bucur să aud. Întotdeauna am spus că dacă aş putea juca la Wimbledon, aş fi foarte fericit să fiu acolo”, a declarat numărul 5 mondial, după calificarea sa în finala Masters 1000 de la Miami, a cincea finală consecutivă în circuit. în două luni, după ce l-a învins pe compatriotul său Karen Haceanov.

„Este un turneu pe care îl ador. Este singurul major unde nu am ajuns încă în sferturile de finală. Şi nu pot spune că urăsc iarba. Îmi place. Aşa că îmi doresc foarte mult să mă descurc bine acolo. Este un turneu foarte frumos. Şi mă bucur că am şansa să joc acolo anul acesta”, a adăugat el.

Haceanov a salutat şi el vestea. „Toţi jucătorii ruşi am repetat că ne-am dori foarte mult să jucăm acolo din nou. Este un eveniment foarte, foarte important în istoria tenisului. De aceea sunt foarte fericit că putem juca acolo anul acesta”, a precizat el.

daniil medvedevwimbledon