„Datorită lui s-au obținut peformanțele astea”. Omul pe care Ioan Andone îl consideră esențial în ascensiunea CFR-ului

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 11 iunie 2021, ora 15:30,
andone ioan
andone ioan

CFR Cluj este echipa secolului 21 în fotbalul românesc. Ardelenii au cucerit nu mai ăuțin de 15 trofee în ultimii 13 ani, adică în medie mai mult de unul pentur fiecare sezon! 

La patru ani de la promovarea în Liga 1 după o urcare continuă, vișiniii din Gruia au cucerit titlul după un duel pasionant cu FCSB. A fost doar începutul unui șir de succese care au transformat trupa clujeană în ea mai galonată echipă din provincie. Ioan Andone era atunci antrenorul CFR-ului, iar prinind în urmă, actualul președinte de la FC Voluntari recunașote meritele celui care a preluat campioana României pe când era doar o obscură divizionară a treia.

”Sunt 7 campionate în 13 ani. Trebuie să recunoaştem că datorită lui Paszkany. A fost un investitor care cred că a pierdut bani aici. A şi vândut foarte bine, dar are investiţie în stadion de 25 de milioane, din ce ştiu eu. Sunt oameni care se luptă pentru echipa lor, sunt oameni care tot timpul au vrut numai performanţă, nu s-au gândit şi la viitor.

Ei trăiesc momentul. La cluburile la care eu am fost tot timpul m-am gândit şi la viitor. Adică să las 4-5 jucători tineri de viitor, să ajungă la echipa naţională. Ei au schimbat şi ei foarte puţini antrenori, deci rezultatele astea nu sunt întâmplătoare”, apreciază Ioan Andone, pentru Telekom Sport. 

Arpad Paskany a vândut clubul în 2017, iar Neluțu Varga a dus povestea mai departe. CFR-ul s-a transformat din nou într-o echipă invincibilă după ce cu doi ani mai devreme se zbătea să iasă din insolvență. Clujenii au cucerit titlul în ultimele 4 ediții ale Ligii 1 și au izbutit și două calificări în grupele Europa League.

„Noi am luat-o de la zero, iar noi le-am lăsat un club bine format, pus pe şine. Să zicem că le-a fost mai uşor de dus mai departe. Clubul era campion, clubul avea mentalitate de câştigător şi au dus munca foarte bine, până la o performanţă notabilă. Sunt perioade diferite. Nouă ne-a fost mai greu, luând clubul din Liga 3 şi să joci în Champions League”, explica Iuliu Mureșan secretul grupării din Gruia, tot pentru Telekom Sport. 

CITEȘTE ȘI –>> CFR CLUJ, AL PATRULEA TRANSFER AL VERII! MIJLOCAŞ U21 PENTRU ŞUMUDICĂ

cfr clujrealitateaioan andoneiuliu mureșanarpad paszkany