De ce nu a fost invitat Ilie Năstase la întâlnirea cu Regele Charles, de la Cotroceni: „Eu nu sunt iubit”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 02 iunie 2023, ora 15:14,
ILIE NĂSTASE
ILIE NĂSTASE

Fostul lider mondial din tenis, Ilie Năstase, spune că a făcut cunoștință cu Regele Charles al III-lea, în urmă cu câțiva ani, atunci când era prinț.

Majestatea Sa Regele Charles al III-lea vine într-o vizită privată în România, la scurt timp după încoronare.

Monarhul se va întâlni şi cu campioni din sport, printre care Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Simona Radiş sau Anamaria Popescu. Cu toate că Ilie Năstase a făcut istorie la Wimbledon, n-a fost invitat.

„Mă bucur că Regele Charles vine în România şi se simte ataşat de ţara noastră, mai ales că ştiu că are o proprietate în Viscri.

Legat de recepţie, nu am fost invitat, pentru că eu nu sunt iubit la Palatul Cotroceni, deoarece spun lucrurilor pe nume, iar oamenii care spun lucrurilor pe nume sunt considraţi incomozi.

Pe actualul Rege l-am cunocut în urmă cu ceva timp, când a venit în România la un muzeu. I-am fost prezentat de fostul prim-ministru Ponta şi era foarte încântat să mă cunoască, mai ales că-i place tenisul şi ştia multe despre activitatea mea.

Dar glumind mi-a zis că nu ştia că sunt român. Răspunsul meu a venit spontan explicându-i că mai sunt şi astfel de români”, a declarat Ilie Năstate, la Orange Sport.