Dedicația specială făcută de campioana de la Roland Garros: „Libuse Safrankova”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 08:48,
Tennis: French Open
Tennis: French Open

Barbora Krejcikova a trăit un moment de neuitat sâmbătă, la Paris. 

S-a încoronat campioană la Roland Garros iar ipostaza fericită a făcut-o să se destănuie lumii întregi. Sportiva de 25 de ani a epxlicat și cui îi fusese dedicat mesajul transmis imediat după calificarea în ultimul act al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. „libuse Safrankova” a fost dedicația cu trimitere directă la o persoană care i-a marcat existența cehoaicei. Este vorba despre o actrițăa cunoscută în Cehia, care părăsise această lume în ziua precedentă.

„Nu vreau să mă schimb. Vreau să rămân eu. Nu plănuiesc nimic în afară de a munci din greu în continuare, să mă bucur de această călătorie, de tenis.Inevitabil și iremediabil, unele lucruri vor fi altfel. Din punctul meu de vedere însă, mereu voi fi acea fetiță din micul meu oraș, care a început lovind mingea la perete.

Abia aștept să merg la clubul meu și să-i arăt cupa primului meu antrenor. Cred că va fi foarte fericit. Nu sunt sigură că se aștepta cu adevărat că voi deveni campioană de Mare Șlem la simplu. Vom plânge împreună, dar ne vom și bucura”, a spus Krejcikova după ce s-a văzut cu trofeul de campioană în brațe. 

Un factor important în ascensiunea ei a fost Jana Novotna, fosta campioană de la Wimbledon, care s-a stins din viață în urmă cu aproape 4 ani.

Jana mi-a spus mereu: <<Nu contează câte titluri vei câștiga, mereu trebuie să spui Bună ziua, vă rog și mulțumesc. Este important să te porți frumos>>. Ea așa se purta.A fost foarte modestă. O mare sportivă, un model. Cred că Jana ar fi bucuroasă să vadă că sunt aici. Are grijă de mine și acum, datorită ei am aceste titluri de Grand Slam, e undeva, sus, și vrea ca eu să câștig.Știe cât de mult înseamnă pentru mine și eu știu cât ar însemna pentru ea”, a mai mărturisit Barbora. 

CITEȘTE ȘI –>> DJOKOVIC, ÎN CULMEA FERICIRII DUPĂ TRIUMFUL DE LA RG! NU UITĂ DE TSITSIPAS: ”ÎNȚELEG CE SIMTE”

roland garrosbarbora krejcikovajana novotnapovesterealitatea