SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Deja-vu la Cluj? Dan Petrescu: „Să nu aud cifre!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat miercuri, 15 mai 2019, ora 13:31,
dan-petrescu-medalie
dan-petrescu-medalie

Dan Petrescu a comentat în stilul caracteristic posibilitatea de a pleca din nou de la CFR Cluj, la fel ca la finalul sezonului trecut. Antrenorul campioanei spune că de această dată nu este tentat de un angajament în străinătate.

Vara trecută, fostul internaţional a plecat de la CFR Cluj după ce devenise proaspăt campion în Liga 1. Oferta chinezilor de la Guizhou Hengfeng l-a atras pe Dan Petrescu. Acum, antrenorul campioanei ţinteşte grupele cupelor europene cu CFR.

„Iar să plec? De-abia am venit. M-au sunat niște impresari și le-am zis: „Vă rog eu frumos, nu vreau să aud cifre că, cine știe, mă tentează vreo sumă mare!”. Îmi doresc foarte mult să joc în cupele europene și să vedem ce voi putea reuși” – a spus Dan Petrescu pentru Gazeta Sporturilor. 

Petrescu le-a transmis şi un mesaj colegilor de breaslă despre care crede că petrec prea mult timp în studiourile TV.

„Stați și antrenați, cei ce vorbiți pe la televizor. Eu nu-i înțeleg pe cei care stau la televizor, antrenori în activitate. OK, o dată pe an se întâmplă. Dar mereu? Când te mai gândești la muncă? Am trăit și eu în Anglia, în Italia, n-am văzut tehnicienii la TV. Nicăieri. Să stea acolo două ore. Antrenorii trebuie să se concentreze doar la fotbal. Stau zece ore la birou, mă sunați voi, de la presă, „lăsați-mă în pace că am treabă!” – au fost cuvintele lui Petrescu.

Dan Petrescu are trei titluri de campion în palmares, unul cu Unirea Urziceni şi două cu CFR Cluj.

campionantrenorcfr clujliga 1interviudan petrescu