Denis Drăguș a spus cât i-a luat să se adapteze în Belgia: „Cultura de aici și stilul de viață sunt diferite”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 26 decembrie 2022, ora 10:45,
Denis Drăguș
Denis Drăguș

Atacantul român Denis Drăguș este om de bază la Standard Liege, marcând patru goluri în primele 18 etape ale campionatului.

M-a surprins faptul că ploua extrem de mult”, dezvăluie Denis Drăguș

Jucătorul format la Academia Hagi recunoaște că problemele cele mai mari când a ajuns în Belgia au fost legate de climă.

După trei ani aici, deja am început să fiu de-al casei. M-am acomodat bine, echipa e într-un moment bun. Eu zic că viața noastră, a mea și a familiei, e frumoasă aici.

Cultura de aici e foarte diferită, de la orele la care mănâncă, până la orele în care se deschid și se închid magazinele. Stilul lor de viață, ceea ce mănâncă, e diferit. E normal, oriunde mergi trebuie să te adaptezi.

M-a surprins faptul că ploua extrem de mult. Am crezut că am semnat în Anglia prima dată. Soarele vine cam o dată la trei săptămâni aici. Din punctul ăsta de vedere, e foarte diferit. În jurul echipei, oamenii sunt ok. Dar, în general, dacă nu te cunosc, nu sunt atât de prietenoși.

Dacă lumea te vede că dai totul, indiferent de moment, dacă se vede determinarea ta în joc și îți dorești să lupți pentru echipă, eu zic că nu are ce să meargă rău, toată lumea te va aprecia.

A fost greu să mă adaptez din punct de vedere al intensității, al duelurilor fizice, dar ca mentalitate, cum am crescut noi la Viitorul, eu zic că a fost cea corectă, cea spre performanță și cea care se găsește afară”, a spus jucătorul, potrivit PRO Arena.

Denis Dragusstandard liege