SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Denis Drăguș, omul momentului la Standard Liege: „Un adevărat fenomen! Adoră să mângâie mingea”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat marți, 19 octombrie 2021, ora 16:37,
Denis Drăguș, sursa foto: Profimedia Images, BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Denis Drăguș, sursa foto: Profimedia Images, BELGA PHOTO YORICK JANSENS

Denis Drăguș este unul dintre cei mai în formă jucători români din străinătate, iar statisticile dovedesc acest lucru.

Standard Liege l-a luat pe atacantul de 20 de ani pentru 1,8 milioane de euro în vara lui 2019 de la Viitorul. La un prim sezon petrecut în Belgia, Drăguș a bifat doar trei prezențe pentru echipa mare, dintre care două în campionat și una în cupă.

Fără nicio realizare, formația valonă l-a împrumutat peste doar un sezon la Crotone. A bifat nouă meciuri în Serie A, însă fără să contribuie cu vreun gol sau assist.

Întors în vara acestui an la Standard, Drăguș a devenit un om indispensabil pentru grupare din Liege. A jucat deja zece partide în campionat, în care a marcat de trei ori și a pasat decisiv de două ori. Treptat, presa belgiană a început să curgă cu laude.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | UN FOTBALIST DE 20 DE ANI TRAVERSEAZĂ DRAMA VIEȚII: “AM FOST DIAGNOSTICAT CU CANCER. E ȘOCANT”

”Denis s-a schimbat. Ascultă mai mult, e mai puțin arogant, a devenit o rezervă de lux într-o ierarhie pe care vrea să o răstoarne, după ce se pierduse puțin pe drum”, titra cotidianul La Meuse, la jumătatea lui august.

În ultima etapă de campionat, Drăguș a dat o ”dublă”în egalul 2-2 cu Leuven. A marcat și a treia oară, dar VAR-ul i-a anulat reușit, după opt minute de analiză. În momentul în care a fost schimbat, în minutul 67, a fost ovaționat de fanii echipei, iar jurnaliștii nu au ratat momentul.

”A luminat Sclessin”, a comentat La Meuse. Site-ul Sud Info l-a declarat omul meciului, acordându-i cea mai mare notă a echipei, 7,5: ”Un regal pentru privire. Un adevărat fenomen, care adoră să mângâie mingea. Uneori prea mult, dar nu mereu. Știe și să ridice fruntea sus și să fie decisiv”.

CITEȘTE ȘI –>> SERIE A, MIRAJUL INTERNAȚIONALILOR ROMÂNI! CE TRICOLOR POATE SĂ FIE COLEG CU RĂZVAN MARIN

Denis Draguslaudestandard liegerealitateagoluri