Detalii de culise despre Universitatea Craiova. „Era împotriva legii! Am zis ‘Hai să dăm un loc în Liga 2’. Totul a fost politic”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 21 mai 2020, ora 23:34,
craiova fani

Gigi Becali a făcut mai multe dezvăluiri despre cum a ajuns Universitatea Craiova să pornească din Liga a 2-a și despre cum a preluat-o Mihai Rotaru. Finanțatorul FCSB recunoaște că a fost o mutare ilegală, cu influențe politice.

În 2013, CS Universitatea Craiova a fost primită în Liga a 2-a, în urma şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

În 2011, FC Universitatea Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, a fost exclusă din campionat. Ulterior, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă de fotbal. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a susținut înscrierea echipei direct în Liga a 2-a.

La Craiova, dacă cineva contesta atunci, când Adunarea Generală a votat să joace direct în Liga 2, câștiga. E împotriva legii. Noi am căzut de comun acord pentru că a fost situația aia cu milioane, cu Mititelu. Am zis, hai să dăm un loc în Liga 2, să mulțumim orașul.

Hai să vă spun adevărul, Hrebenciuc i-a dat-o lui Olguța. A fost hotărâre politică. Olguța i-a dat-o după lui Rotaru. Totul a fost politic. Ea voia în Liga 1, cu Mititelu nu putea, că nu avea bani atunci, și l-a găsit pe Rotaru„, a spus Gigi Becali la DigiSport.

gigi-becali-coronavirus

Acum, FC U Craiova 1948 a promovat în Liga a 2-a, iar Universitatea Craiova joacă în play-off-ul Ligii 1.

CITEȘTE ȘI -> Adrian Mititelu, ‘mitraliat’ de Universitatea Craiova! “Urăște acest oraș! Patronează o echipă fără nume, fără stemă”

CITEȘTE ȘI -> Apel disperat pentru o singură echipă în Bănie: “E trist să vezi două tabere”

mihai rotaruadrian mititelucraiovamititelufc u craiovagigi becaliuniversitatea craiovabecali
Romania v Croatia, 2019 UEFA European Under-21 Championship, Group C, Football, San Marino Stadium, Serravalle, San Marino – 17 Jun 2019

Varianta Gică Hagi, tot mai cerută pe banca naționalei: „În primul rând ar impune respect!”

cristiano ronaldo

EURO 2020 | Cristiano Ronaldo, după încă un meci care va rămâne în istorie: „Sunt foarte recunoscător”