Detalii despre voluntarii din București de la EURO 2020: „Este un moment istoric”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 16:34,
arena_nationala
arena_nationala

Circa 2.000 de voluntari se ocupă de organizarea celor patru meciuri la Arena Națională, de la EURO 2020. 850 dintre aceștia sunt în preajma Arenei Naţionale, în timp ce restul sunt împrăştiaţi în Bucureşti. 

Diana Pîrciu, coordonatoarea celor de la Arena Naţională, a dat detalii despre munca depusă de voluntari.

Astăzi sunt 600 de voluntari la stadion (n.r. Arena Naţională), iar mâine (duminică, 13 iunie) vom avea 850. Este un moment istoric şi pentru noi, nu s-a mai întâmplat asta până acum. Suntem împărţiţi pe 24 de departamente. Cei mai importanţi voluntari, mâine (n.r. duminică, 13 iunie) vor fi cei care vor direcţiona spectatorii către locurile lor. Este foarte important să păstrăm distanţarea socială, să avem mască, toată lumea să aibă brăţară de acces.

Mai există un grup de voluntari care sunt coordonaţi de Primăria Capitalei şi care le explică spectatorilor cum se ajunge la Arena Naţională, dar şi către alte puncte de interes din Bucureşti.

În total o să fim 2.000 de oameni, turcoaz, aşa cum ne numim noi, şi cu toţii ne asigurăm că toată lumea va avea parte de o experienţă bună şi sunt sigură că va fi aşa pentru că ne pregătim de doi ani şi jumătate”, a declarat Diana, potrivit Digi Sport.

Prima tură (n.r. duminică) începe la 7:30, voluntarii care oferă acreditările oamenilor. Ultimii voluntari vor veni cu două ore înainte de începerea partidei. Vom fi aici până la sfârşitul meciului, până la sfârşitul turneului. Avem voluntari în misiune până pe 5 iulie, chiar dacă ultimul meci (n.r. la Bucureşti) este pe 28 iunie.

O poveste interesantă este că un voluntar a venit din Canada, un fost arbitru chiar, s-a stabilit acolo, şi a venit aici special pentru eveniment. Ne spunea că are biletul de avion după ultimul meci, la trei ore se duce la aeroport. Iar pe noi asta ne face atât de responsabili„, a mai spus Diana Pîrciu.

Citește și MESAJUL LUI NICUŞOR DAN, DUPĂ DEBUTUL EURO 2020: „E O BUCURIE PENTRU BUCUREŞTI”

 

volluntarinational arenarealitateabucurestieuro 2020fotbal