Dezastru la o echipă din Superligă: „Cei 8 patroni n-au adus niciun ban la club”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023, ora 15:07,
Petrolul Ploiești
Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești, echipă aflată pe locul 7 în Superligă, cu 30p, la 2 de ultimul loc de play-off, are datorii de 2 milioane de euro.

Cei 8 patroni n-au adus niciun ban la club”, a dezvăluit Valeriu Răchită

Valeriu Răchită, fostul jucător al Petrolului și actual consilier al primarului din Ploiești, a făcut cunoscut că cei 20 de sponsori nu mai au de unde să dea bani, iar patronii nu au virat, niciodată, un leu în conturile clubului.

Pentru Petrolul, la ce se întâmplă acum – am văzut și ieșirea lui Grozav – orice ban este binevenit. Nu numai Țicu, am înțeles că și Jair, și Huja sunt scoși la vânzare. Situația economică a clubului este extrem de dificilă. Ei țin la bani, la preț.

Sponsori sunt, vreo 20, dar au dat banii. S-au terminat banii pentru că nu există în spate un finanțator. Sunt doar sponsori și bani din televiziune. Dar din drepturile TV din ianuarie se plătesc primele de promovare de acum un an.

Autoritățile locale nu pot să dea bani pentru că îi împiedică codul administrativ. La Voluntari este echipa unei societăți a Consiliului Local. Aici este o echipă privată, vorbesc de ACS Petrolul 52.

Sunt 8 membri fondatori, foști jucători: Mircea Dridea, Octavian Grigore, Paul Gușă, Gheorghe Liliac, Ștefan, Cojocaru, Haralambie… da, ei sunt patronii, dar nu aduc niciun ban. Cei 8 n-au adus niciun ban la club”, a spus Răchită, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la PRO Arena.

Datoriile se cifrează la două milioane de euro”, spune Valeriu Răchită

Răchită susține că datoriile echipei sunt, în acest moment, de 2 milioane de euro. „Acum un an și jumătate i-am chemat noi la Primărie împreună cu primarul, cu Consiliul Local și au spus că nu vor ajutor, că se descurcă singuri.

Le-am zis: ‘Băi, veți ajunge în situația în care nu puteți să plătiți nici omul de la teren!’. Au zis: ‘Nu, domnule, că ne descurcăm’.

Și au venit acum să-i salvăm. Tot pe noi pică, pe primar, pe președintele Consiliului Județean, pe mine. Stadionul este al Primăriei. Există un tarif: 2.500 de lei pe oră închiriată. Lor le închiriem 4 ore. La Chindia 8 ore, pentru că sunt din altă parte, până vin ei cu trenul de la Târgoviște…

Le-am spus să ne asociem cu o instituție publică, cu o societate comercială în subordinea Consiliului Local. Au zis că nu vor nimic de la noi. Acum au venit să-i salvăm. Nu putem, Codul Administrativ ne interzice nouă ca autoritate publică să ne asociem cu o entitate care are datorii. Datorii care se cifrează la două milioane de euro.

Fac public, haideți, să vină cineva să ia clubul. Membrii fondatori se dau la o parte acum. Până acum s-au ținut bătoși. Acum se dau la o parte toți. La două milioane datorii, mai trebuie două milioane ca să termine campionatul și nu au.

Să vină cineva, să plătească datoriile, să vină cu certificat fiscal zero și eu îl iau de mânuță, îl duc la primar, în birou la prefect, la Consiliul Județean, dar până atunci nu putem face absolut nimic pentru că oamenii sunt patroni și n-au adus niciun ban”, a încheiat Răchită.

valeriu rachita