Dezvăluirile omului care i-a deconspirat pe spanioli: „Am fost mințiți”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 27 mai 2020, ora 13:55,
pch-doar-dinamo-bucurești-ddb
pch-doar-dinamo-bucurești-ddb

Dragoș Sterpu locuiește în Spania și este membru important „DDB”. El a dezvăluit cum a descoperit că entitatea care dorea să cumpere Dinamo nu este un fond de investiții, ci doar un banal SRL.

Sterpu lucrează în domeniul IT, iar la auzul veștii că un fond de investiții din Spania vrea să cumpere Dinamo a început o investigație pe cont propriu, care a dus la concluzia că Alondra Proyectos e Inversiones SL, firma care intenționa să cumpere clubul din „Ștefan cel Mare” este un SRL și nu un fond de investiții.

Informaticianul stabilit de aproape 30 de ani în Spania susține că firma avea un capital de doar 3000 de euro, ceea ce nu i-ar fi permis să cumpere Dinamo.

Citește și • Un nou stadion de lux se naște în România! Cum va arăta viitoarea ”bijuterie” a Chindiei Târgoviște

„Am găsit mai întâi «Alondra Capital, FI», aflat pe lista oficială a fondurilor de investiții, disponibilă pe portalul Băncii Naționale. Am căutat acolo, fiindcă Toni Curea, reprezentantul spaniolilor, recomandase compania drept fond de investiții.

Am fost surprins să constat că Alondra Capital nu are nicio legătură cu tratativele legate de Dinamo. Am discutat personal acolo, iar oamenii nu știau nimic.

Când am aflat ulterior că denumirea societății e Alondra Proyectos e Inversiones SL am descoperit că, de fapt, e vorba despre un SRL, al cărei asociat unic este avocatul Eleuterio Sandoval Gordaliza, una dintre persoanele implicate în negocierile pentru Dinamo.

De aici au pornit și rezervele noastre, de la faptul că ni se prezintă că un fond de investiții e interesat de club, când, de fapt, discutăm despre un banal SRL, înființat în 2016 și fără niciun fel de bilanțuri contabile afișate public. Nu înțeleg de ce ni s-a ascuns acest lucru.

Curea s-a gândit probabil că nimeni nu va controla. În plus, avocatul spaniol mai apare în două firme, dintre care una închisă în 2018 pe insolvență personală, într-un moment în care economia țării duduia

Am discutat cu colegii mei de specialitate din Microsoft, experții în domeniu contabil și economic. Și mi-au spus că dacă un SRL spaniol dorește să cumpere activele unei firme, cum e cazul la Dinamo, ar trebui să aibă în obiectul de activitate vânzarea și cumpărarea de active financiare, să se înscrie cu această activitate la Banca Națională, iar capitalul social să fie cu un euro mai mare decât ceea ce cumpără.

Asta pentru că un SRL răspunde strict în limita capitalului social. Or, cu un capital social de 3.000 de euro, Alondra Proyectos e Inversiones ar putea cumpăra insule, dacă dorește, dar nu active financiare. Și nu mai mult decât în interiorul sumei de 3.000 de euro!”, a spus Dragoș Sterpu.

Dragoș-Sterpu-dinamo

Citește și • Ministrul Ionuț Stroe glumește pe seama gafei de duminică: „Să repetăm acest interviu în weekend!”

Cum vor suporterii să salveze Dinamo. Planul de salvare, dezvoltat după modelul Real Madrid

”Avem în prezent 6300 de membri, iar ținta până la finalul.anului e să ajungem la 60.000 de membri și 200.000 de copii afiliați. Dacă ajungem la acest nivel, altfel veți sta de vorbă cu noi, nu? Muncim la un proiect cum nu s-a mai văzut în România, iar sursa de inspirație a pornit de la modul în care a fost salvat Real Madrid în urmă cu 60 de ani.

Ca idee, nebunia va merge până acolo încât vom avea și răsaduri de roșii «Dinamo»! Dacă, finalmente, nu se va finaliza nimic, luăm singuri clubul!”, a mai spus Sterpu.

Citește și • Ministrul Sportului recunoaște: ”Sunt fan al Universității Craiova! Ne punem speranțe în fiecare an la titlu!”

liga 1Dragoș Sterpudinamo