Dieta lui Victor Pițurcă! Are 66 de ani, dar arată de 40: „Sunt două ingrediente foarte simple …”

Articol de Dan Istratie - Publicat sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ora 12:33,
Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

La 66 de ani, Victor Pițurcă se menține într-o formă remarcabilă. Fostul selecționer al echipei naționale a României acordă o atenție deosebită alimentației, dar și sportului. Parcă neschimbat în ultimii 20 de ani, antrenorul a explicat de ce își menține un aspect atât de tânăr.

Invitat în podcastul Tare de tot, Piți a explicat secretul său. La începutul lui 2020 a luat o pauză de la fotbal, dar nu şi de la antrenamentele menite să-i păstreze tonusul şi fizicul care l-a consacrat.

De ce nu a încărunțit

„Am făcut glume pe seama asta. Probabil e și ereditar și pe urmă sunt două ingrediente foarte simple: faci sport și mănânci puțin. Nu bagi în tine cu nemiluita. Mai am și eu zile când mănânc, dar în general mănânc foarte puțin”.

Fostul selecţioner mănâncă numai produse bio pe care le ia chiar din propria fermă, din satul Islaz, comuna Bră­­neşti, din imediata apropiere a Bucureştiului.

„Și legume, și carne. Din comerț nu mănânc. În România se aduc fructele, legumele de cea mai joasă calitate. Pe România trage toată lumea”, a spus fostul selecționer.

„În fiecare zi merg la pădure, 7, 8, 10-12 kilometri. Acasă, gimnastică, dimineața, seara”, a mai povestit el.

Ce nu mănâncă niciodată

Victor Pițurcă mănâncă cu preponderență doar produse de la ferma sa, printre care carne, lapte și ouă, și nu consumă niciodată alimente procesate, de la magazine.

”Mănânc normal, nimic secret, așa, în mod deosebit… Mănânc normal, ca un om normal, câte puțin. Dar mereu mâncare de calitate, adică din asta mai țărănească, așa cum sunt eu.Eu nu mănânc decât de la ferma mea, carne, ouă și lapte de țară, nu cumpăr din magazine nimic. Și m-am lăsat de fumat de foarte mulți ani”, spunea Piți.

Victor Pițurcă este liber de contract din ianuarie 2020, de când s-a despărțit de Universitatea Craiova, însă fostul selecționer al echipei naționale a României nu s-a grăbit să își găsească un nou angajament.

realitateadieta lui piturcapiturcarealitatea.net