De ce nu a performat Dinamo în perioada lui Ionuţ Negoiţă: ,,Aproape toţi antrenorii aduceau jucători răsuflaţi”

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 22 martie 2021, ora 00:15,
ionut-negoita-dinamo

Dinamo nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, la fel ca în sezonul trecut de Liga 1, când acţionarul majoritar al clubului era Ionuţ Negoiţă.

Negoiţă nu a avut prea mare succes la Dinamo, iar când clubul se ducea tot mai în jos  de la un sezon la altul, a decis să cedeze echipa lui Pablo Cortacero, care a ,,îngropat-o” şi mai adânc.

Fostul acţionar din Ştefan cel Mare dezvăluie că în perioada când el conducea clubul nu s-a implicat la echipă, pentru că antrenorii pe care îi aducea veneau cu cerinţe de anumiţi jucători. Acesta a vorbit şi despre jucătorii tineri, dar şi despre regula U21.

Aproape toți antrenorii voiau jucători cu experiență, titrați și aduceau tot felul de jucători de 30 de ani care n-aveau ce să mai dovedească la vârsta asta. Răsuflați! Unii erau și pe alte considerente, că se cunoșteau cu impresarul, cu bla, bla. Noi aveam câțiva prin club care filtrau. Eu la partea de formare la Academie voiam o chestie mai nemțească.

ionut-negoita-dinamo

Regula Under 21 este foarte bună pentru că a dat șansa celor tineri să joace. Dar pentru tineri, tentațiile orașului sunt foarte mari. În sensul că voiam mai multă disciplină și exigență la creșterea jucătorilor ce erau tentați cu cluburi, cu băuturica… A face performanță înseamnă a face sacrificii! Asta ne lipsea nouă și i-am reproșat lui Gabi Răduță.

A fost o luptă mereu pentru că antrenorii îi puneau să joace pe cei cu experiență, iar unii dintre ei erau mediocri. Foarte puțini copii mai joacă fotbal. Sunt jocurile astea pe calculator, au cu totul alte ocupații. Nu prea le mai place sportul. Înainte aveai de unde să alegi dintr-o mie, acum alegi din cel mult o sută. Plus formarea generațiilor tinere. Nu mai sunt învățate cu greul, iar aici e o problemă, cu viitorul, a declarat Ionuț Negoiță, pentru GSP.

În acest moment, Dinamo se află pe locul 14 în Liga 1, cu 27 de puncte acumulate în cele 28 de partide disputate în campionat.

Citeşte şi Un fost acţionar al lui Dinamo ştie de unde poate veni salvarea clubului în acest sezon: ,,Să facă ăştia un campionat cu 18 echipe”

jucatoriliga 1ionuț negoițărealitateadinamo
WhatsApp Image 2021-06-11 at 21.47.17

Viața bate filmul în familia lui Mircea Sandu: „Decesul a survenit chiar lângă mine”

bogdan-stancu

Bogdan Stancu îi spune pas lui Gigi Becali: ,,Îl vrem! Va veni aici”