Doi ani de la moartea lui Maradona – Messi, declarații emoționante

Articol de Dan Istratie - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022, ora 11:41,
Maradona 1
Maradona 1

Cei doi ani de la moartea uriașului Diego Maradona se împlinesc în plină desfășurare a Campionatului Mondial din Qatar, care este și primul turneu care se joacă fără ca acesta să fie prezent.

Leo Messi (35 ani) a oferit un interviu pentru FIFA în care a vorbit despre absența lui Diego Armando Maradona, cel care i-a fost idol, de la Mondial.

„Este ciudat să nu îl vedem în tribună, să nu vedem lumea că înnebunește când apare el, ceea ce transmitea, ce îi făcea pe ceilalți să simtă. Va fi special faptul că nu va fi alături de noi”, a declarat Leo Messi conform TyC Sports.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Gianni Infantino, aflat în Qatar, la Cupa Mondială, l-a omagiat pe legendarul Diego Maradona, într-un mesaj publicat pe site-ul FIFA, vineri, la exact doi ani de la moartea fostului mare jucător argentinian.

„Am spus-o întotdeauna şi nu pot decât să o repet acum, mai convins ca niciodată: Ce a făcut Diego pentru fotbal, pentru ca noi toţi să ne îndrăgostim de acest joc frumos, este unic. Este, ca şi el, pur şi simplu imens… Diego merită recunoştinţa noastră eternă pentru asta, pentru că ne-a uimit cu talentul său incredibil şi pentru faptul că a fost unic, pentru că a fost Diego Armando Maradona, o legendă, un erou şi un om”, a transmis Infantino.

„Diego poate fi etern acum, dar Diego va avea întotdeauna cel mai proeminent loc în istoria poveştilor incredibile din fotbal. Odihneşte-te în pace, dragă Diego. Te iubim”, a mai spus preşedintele FIFA.

Legendarul Diego Maradona a încetat din viaţă pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Maradona a evoluat la patru ediţii ale Cupei Mondiale, 1982, 1986, 1990 şi 1994, conducând echipa Argentinei la titlul mondial în 1986, în Mexic, şi până în finală la ediţia următoare, în Italia (1990).

messicupa mondialafifaargentinamaradonainfantino